Cum va fi vremea în minivacanța de Sfântul Andrei – 1 Decembrie

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru Ziua Națională a României, 1 Decembrie. După aceste zile caracterizate de ninsori și viscol, românii vor să știe cum va fi vremea în minivacanța de la finalul săptămânii.

Vremea va fi frumoasă pe 1 Decembrie, a doua zi a minivacanței de la finalul acestei săptămâni. Meteorologii au emis prognoza pentru Ziua Națională a României, iar veștile sunt bune pentru români. Conform estimărilor ANM, temperaturile vor fi destul de ridicate, cu maxime de până la 15 grade Celsius.

Vremea de Ziua Națională a României

La finalul acestei săptămâni urmează o minivacanță de patru zile, de care vor profita mulți români. Normal, în astfel de situații, aceștia sunt interesați de prognoza meteo pentru perioada respectivă, mai ales dacă intenționează să-și aleagă o destinație de vacanță.

Prognoza ANM arată că vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în prima zi de iarnă. În schimb, vor fi precipitații însemnate cantitativ în perioada minivacanței de 1 decembrie.

Meteorologii au a emis o prognoză pentru următoarea perioadă.

Zi frumoasă pentru parada de 1 decembrie

Temperaturile prognozate pentru vremea de 1 Decembrie vor fi peste normalul acestei perioade din an.  Directorul ANM Florinela Georgescu estimează că termometrele vor indica 13 – 15 grade Celsius în București și în sudul țării.

„Temperaturile vor fi în mare parte cu mult peste normalul perioadei de început de decembrie. În zonele din sud, și în București, nu sunt excluse 13 – 15 grade Celsius. Mai sunt de așteptat precipitații în jumătatea de nord a țării, dar în general slabe cantitativ”, a declarat directorul ANM.

Astfel, în minivacanța de 1 Decembrie, românii vor avea o vreme frumoasă numai bună pentru paradele în aer liber. În următoarea perioadă, meteorologii spun că prognoza se va ameliora, iar evoluția vremii va fi spre pozitiv. Temperaturile vor rămâne destul de scăzute pentru această perioadă de sfârșit de noiembrie. Maximele vor fi minus 4 – minus 5 grade în depresiuni și vor ajunge la 5 grade în sud și București.

Marți este așteptat un nou episod cu precipitații în cea mai mare parte a țării. Sunt așteptate ninsori la munte, lapoviță în Crișana, Maramureș, Transilvania, și mai mult ploaie în rest. Acest episod vine pe fondul unor temperaturi în creștere. Vremea este așteptată să se schimbe în următoarele zile.

Miercuri vor fi maxime de 3 – 10 grade, iar pe litoral posibil spre 13 grade, a spus meteorologul.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *