Organizația femeilor social-democrate din Botoșani alături de victimele violenței domestice

La sfârșitul săptămânii trecute, pe 25 noiembrie cu ocazia zilei internaționale pentru eliminarea violenței asupra femeilor, OFSD Botoșani a organizat o dezbatere la sediul județean al Organizației pentru a trage un semnal de alarmă privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice și pentru a susține persoanele care au avut de suferit din cauza acestui fenomen.

OFSD Botoșani își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva violenței împotriva femeilor și promite să continue să lucreze cu toate părțile implicate pentru a asigura un viitor în care femeile să trăiască libere de frica violenței. Atât noi, cât și toți cetățenii trebuie să avem toleranță zero față de violența domestică și violența împotriva femeilor, indiferent dacă este verbală sau fizică. Acest tip de manifestare reprezintă un comportament antisocial care trebuie conștientizat, anunțat și pedepsit la toate nivelurile societății”, a declarat Mioara Jurgiu, președinta femeilor social-democrate botoșănene

Violența rămâne cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului. Combaterea violenței împotriva femeilor necesită un efort concertat la nivel individual, comunitar, guvernamental și internațional. Este un proces complex, dar esențial pentru construirea unei societăți în care femeile se simt în siguranță și respectate.

Ne exprimăm profunda îngrijorare față de persistența și extinderea problemelor legate de violența împotriva femeilor în societatea noastră. Cu regret, constatăm că această formă de violență persistă în ciuda eforturilor noastre comune de prevenire și conștientizare. Violența împotriva femeilor reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului și o amenințare la adresa demnității și securității femeilor în comunitatea noastră. OFSD Botoșani subliniază importanța educației și conștientizării în abordarea cauzelor profunde ale violenței împotriva femeilor. Noi, femeile social democrate am încercat și în acest an să fim alături de victimele violenței și împreună cu ele să găsim soluții pentru protejarea lor”, a subliniat Cristina Breșug, președinte OFSD din municipiul Botoșani și președinta ATOP Botoșani.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *