FOTO Viață chinuită pentru o femeie din Botoșani. Măcinată de boală și rămasă fără casă în urma unui incendiu, își duce zilele în condiții greu de imaginat

O femeie de 43 de ani, din Botoșani, trăiește în condiții greu de imaginat după ce casa i-a luat foc. Daniela, care suferă de diapareză, își duce zilele într-o cameră insalubră, la parterul unui bloc de lângă Școala 7. Nu are căldură, curent electric, apă, butelie sau toaletă. Preoteasa Anamaria Macuc a mers să o viziteze și să îi ducă o lenjerie de pat și alimente.

„Fiind putin in graba, urmand sa ajung la niste azile de batrani, era cat pe ce sa i le trimit prin cineva cu care m-am intalnit la masina, in fata blocului in care „locuieste”, dar deodata m-am gandit sa merg totusi s-o vizitez ca sa-mi fac o idee despre situatia ei reala si sa stiu cu ce o pot ajuta pe viitor. Am avut ” n” cazuri in care m-am intalnit cu oameni in fata blocului sau in fata casei si mi-am facut o oarecare parere despre ei …, dar abia dupa ce le-am pasit pragul casei, am inteles si mai mult gravitatea situatiei in care se aflau si asa s-a intamplat si-n cazul Danielei. Daniela locuieste de 3 ani de zile ( de cand i-a luat foc casa parinteasca) la parterul unui bloc din Botosani, intr-o „camaruta” in care se intra printr-o fereastră direct de afară. Fiind foarte bolnava, sta la pat ( de fapt pe-o „saltea” pusa jos), în frig și întuneric.  Mi-a zis ca nu-si poate misca picioarele, iar mainile si le poate misca din ce in ce mai putin”, mărturisește Anamaria Macuc.

Aceasta a făcut un apel către toți cei care vor să facă o faptă bună. Daniela ar avea nevoie de o altă locuință, dar cum șansele să aibă una sunt foarte mici, cei care vor să o ajute îi pot duce un pat extensibil, un dulapior, o butelie, plapume, pilote, saci de dormit, haine groase, alimente care pot fi consumate direct, dar și produse de igienă. De asemenea, ar avea nevoie și de o toaletă mobilă.

Oricine dorește poate sa o ajute ptr a-i mângâia cat de cat suferinta. Daniela locuiește in spate la Scoala nr 7”, spune preoteasa.

Din când în când cineva îi încarcă telefonul și poate fi găsită la numărul +40746675874.

One thought on “FOTO Viață chinuită pentru o femeie din Botoșani. Măcinată de boală și rămasă fără casă în urma unui incendiu, își duce zilele în condiții greu de imaginat

  1. Cine o sterge la fund de trei ani incoace? Trebuie sa aiba in insotitor daca nu poate merge . Asta trebuie sa i se dea prima data . : un insotitor Daca are insotitor de ce nu are grija de ea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *