O doctoriță din Botoșani, avertisment pentru femeile peste 40 de ani: Dacă aveți aceste simptome nu pierdeți timpul, mergeți la medic!

O doctoriță din județul Botoșani a transmis un avertisment pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani, care acuză simptome precum: balonarea, dureri de burtă. Alexandra Ciobanu arată că, într-o singură zi, trei femei care au peste 45 de ani au ajuns la ea cu fribrom uterin  și chist ovarian.

„Toate sunt paciente peste 40 ani si toate 3 nu se plângeau de nimic ieșit din comun, desi semnale de alarma existau…Se întâmpla adeseori ca pacientele sa nu acorde importantă unor simptome, considerând ca este firesc sa doara burta uneori, este firesc sa fie balonate, pun multe simptome pe seama consumului anumitor grupe alimentare, stresului, etc.

Sunt câteva semnale de alarma pe care corpul vi le transmite, si care ar trebui sa va determine sa efectuati consultația ginecologica: balonarea, durerea pelvina de intensitate variabila-de la ușoară pana la durerea foarte intensa, senzația de presiune pelvina, tulburări de tranzit intestinal (constipația), senzația de a merge des la toaleta pentru a urina, dureri lombare și sangerari între menstruații, menstruații abundente/prelungite”, precizează, pe rețelele de socializare, medicul.

Potrivit acesteia, pacientele care au in familie, pe linie maternă, cazuri de fibrom uterin, au un risc crescut de a dezvolta afecțiunea.

„Dacă va regăsiți in cele descrise mai sus, nu pierdeți timpul, mergeți la medic pentru diagnostic și tratament inainte ca afecțiunea sa se complice, sau simptomele sa va afecteze calitatea vieții!”, spune Alexandra Ciobanu.

O învăţătoare din Botoşani a agresat un elev şi plăteşte scump pentru asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *