O învăţătoare din Botoşani a agresat un elev şi plăteşte scump pentru asta

O învăţătoare de la o şcoală din municipiul Botoşani a agresat un elev, iar acum plăteşte scump pentru gestul său. Este vorba de o învăţătoare de la Şcoala gimnazială nr. 7, care, în urmă cu exact patru ani a împins un elev, care, dezechilibrându-se, a căzut şi s-a lovit, având nevoie de şase zile de spitalizare.

Botoşăneanca a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă, însă a fost obligată şi la plata unor daune morale de 5.000 de lei către copil. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Botoşani, însă nu este definitivă.

Solutia pe scurt:

În baza art. 396 alin. 1, 4 şi 10 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare în sarcina inculpatei AIRIMIŢOAIE ELENA, pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă, prev. şi ped. de art. 296 alin. 2 raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal. În baza art. 83 alin.1 şi 3 din Codul penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, conform art. 84 din Codul penal. În baza art. 85 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata Airimiţoaie Elena, trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 404 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere precum şi asupra consecinţelor săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere prevăzute de art. 88 din Codul penal.

În temeiul art. 397 alin. (1) Cod procedură penală, art. 25 alin. (1) Cod procedură penală, cu aplicarea art. 1357 Cod civil, art. 1381 Cod civil, art. 1391 alin. (1) Cod civil, admite acţiunea civilă exercitată de către Ministerul Public în numele persoanei vătămate minore CC ( prin reprezentant legal VM) şi va obliga pe inculpata Airimiţoaie Elena la plata sumei de 5000 de lei cu titlu de daune morale către această parte civilă. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru persoana vătămată minoră, av. Gireadă-Dodiţă Ilinca, delegaţie nr.1336/2023 în sumă de 1020 lei se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza dispozi?iilor art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpata la plata sumei de 1000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 100 lei reprezintă cheltuieli din cursul urmării penale şi 900 de lei cheltuieli din faza de cameră preliminară şi de judecată. Ia lua act că inculpata a fost asistată de apărător ales. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, conform art. 410 alin. 1 C.proc.pen. Pronunţată astăzi, 13.11.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei conform art. 405 alin. 1 Cod proc. pen.
Document: Hotarâre  1511/2023  13.11.2023

O firmă de transport din Botoșani făcea bani de pe urma morților. Percheziții la sediul firmei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *