Fetiţa de doi ani din Botoşani, care a fost rănită grav într-un incendiu, băgată direct în sala de operaţii

medici sala operatie, stiri, botosani, spitalul judeteanFetiţa de doi ani din judeţul Botoşani, care a fost rănită grav într-un incendiu care i-a afectat locuinţa, a fost băgată direct în sala de operaţii de la Spitalul Clinic de Pediatrie din Iaşi, Sfânta Maria. Potrivit coordonatorului regional al SMURD, medicul Diana Cimpoeşu, fetiţa a suferit arsuri de gradul II- III; fiind afectată 20% din suprafaţa corpului.

I-au fost afectate faţa, ambele mâini, o parte din toracele posterior parcelar şi regiunea cervicală anterioară. Copilul a fost preluat și intubat de echipajul TIM SMURD de la Botoşani, a fost predat în Unitatea de Primiri Urgenţe, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD Iaşi.

La Sfânta Maria Iaşi, fetiţa a fost internată pe secţia de chirurgie plastică pediatrică şi a intrat direct în sala de operaţii.

Ştirea iniţială

fetiță de 2 ani a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini după ce în camera unde se juca a izbucnit un incendiu. Când s-a produs evenimentul, copila era singură în casă. Aceasta a fost scoasă de bunică din încăperea cuprinsă de flăcări.

Fetița a fost adusă la Secția de Pediatrie Botoșani, de la Spitalul Orășenesc Săveni, de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Evenimentul s-a produs în sâmbătă dimineață, în localitatea Slobozia.

„La caz au ajuns și pompierii militari din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hănești și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din două camere, dar și o parte din tavanul casei și au intervenit rapid pentru a limita extinderea flăcărilor. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o sobă aflată în funcțiune, lăsată nesupravegheată”, spun pompierii.

Primarul din județul Botoșani care are o afacere cu un profit de 10 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *