Gestul care îl va costa libertatea pe ani buni! Un tânăr din Botoșani, pedepsit că a vrut să își ucidă vecinul

Un tânăr de 21 ani, din județul Botoșani, a fost condamnat, joi, definitiv, de Curtea de Apel Suceava la nu mai puțin de șase ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce a vrut să îşi omoare vecinul. Botoșăneanul a primit în primă instanță o pedeapsă de patru ani de închisoare, însă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au contestat sentința, iar magistrații de la Suceava au majorat pedeapsa la șase ani de închisoare.

Flavius Codreanu, din comuna Truşeşti, a fost acuzat că, pe 10 august 2021, în jurul orei 12.48, în timp ce se aflau pe drumul public, din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, ar fi încercat să lovească de mai multe ori victima cu o macetă. Una dintre lovituri a fost îndreptată spre capul victimei, fiind parată de aceasta cu mâna stângă.

Victima a suferit o amputaţie incompletă a antebraţului, leziune pentru vindecarea cărora a necesitat 95-100 de zile de îngrijiri medicale şi care i-a pus în primejdie viaţa.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 alin. (1) pct. 2 lit. a) din Codul de procedură penală, admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi inculpatul Codreanu Flavius împotriva sentinței penale nr. 136 din data de 21.07.2023 a Tribunalului Botoşani. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, în rejudecare: Înlătură aplicarea dispoziţiilor prev. de art. 75 alin. 2 lit. a şi b Cod penal şi art. 79 alin. 1 Cod penal, în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Codreanu Flavius. Majorează cuantum pedepsei principale aplicate inculpatului Codreanu Flavius de la 4 ani închisoare la 6 (şase) ani închisoare. Interzice inculpatului Codreanu Flavius, cu titlu de pedeapsă complementară şi exerciţiul dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. h Cod penal (dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme), pe o durată de 2 (doi) ani. Interzice inculpatului Codreanu Flavius, cu titlu de pedeapsă accesorie şi exerciţiul dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. h Cod penal (dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme). În baza art. 112 alin. 5 Cod penal, rap. la art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal confiscă de la inculpatul Codreanu Flavius suma de 150 de lei (contravaloarea macetei folosite pentru săvârşirea faptei deduse judecăţii).

În baza art. 404 alin. 4 lit. f, rap. la art. 162 alin. 4 Cod de procedură penală, restituie inculpatului Codreanu Flavius bunurile ridicate de organele de urmărire penală cu prilejul percheziţiei domiciliare, respectiv coletul nr. 1 – conţinând o sabie cu teacă cu lungimea totală de 76 cm, din care teaca de culoare neagră cu lungimea de 52 cm, lama de 46 de cm, prevăzută cu mâner compus din metal şi lemn, cu lungimea de 24 de cm şi coletul nr. 2 – conţinând un şpaclu cu lungimea totală de 22 de cm, din care partea metalică are lungimea de 11 cm, iar mânerul din plastic de culoare galben cu negru, cu lungimea de 1 cm. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 241 alin.1 lit. c Cod procedură penală, constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Codreanu Flavius în prezenta cauză. În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 23.11.2023, prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. (1) din Codul de procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *