Salariații AJOFM Botoșani intră în grevă generală, de săptămâna viitoare. Astăzi sunt în grevă de avertisment

Salariații Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani intră în grevă generală, începând cu 27 noiembrie, Astăzi, salariații vor fi în grevă de avertisment timp de două ore, nemulțumirile acestora fiind de ordin salarial.

Ei cer salarii egale cu ale angajaților din ANAF, sănătate ori APIA.

Diferențe considerabile între noi și colegii din aceeași familie ocupațională „Administrație”. Precizăm că în tot acest timp, pentru colegi din aceeași familie ocupațională au fost identificate și adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca și pentru noi, angajații instituțiilor Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, să fie adoptate măsuri imediate. Cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Soluționarea imediată a acestei discrepanțe și asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuției noastre la societate constituie o necesitate imperioasă”, transmite printr-un comunicat Sindicatul AJOFM Botoșani.

Aceștia mai cer condiții optime de muncă, asigurarea stabilității locurilor de muncă pentru angajații Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și plata orelor suplimentare.

”Dorim asigurarea aplicațiilor informatice în vederea susținerii activității pe care o desfășurăm, aplicații care să satisfacă toate cerințele legislative din domeniul de activitate, aplicații cu un timp de răspuns ridicat, software compatibil cu echipamente fiabile. Solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă. Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituții care este nevoit să facă față activităților mult peste o distribuire a activităților într-un program normal de lucru de 8 ore”, mai transmit sindicaliștii.

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *