Impozite propuse a fi majorate cu 300% și 400%, în 2024, pentru o anumită categorie de clădiri din municipiul Botoșani

casa manolache iorga

Impozite majorate cu 300 și 400% pentru clădirile clădirile abandonate situate în intravilanul municipiului Botoşani, din 2024. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a propus majorarea impozitelor pentru clădirile abandonate, printre acestea numărându-se și clădiri monument istoric din municipiu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Botoșani, se propune majorarea impozitelor pentru zece clădiri identificate ca fiind neîngrijite. De exemplu, pentru Casa Silion de pe strada I.C.Brăteanu se propune majorarea pentru anul 2024, cu 400% a impozitului pe clădiri. Verificările s-au făcut de către o Comisie stabilită de primarul Cosmin Andrei, care a constatat că clădirea monument istoric este neîngrijită. Municipalitatea a trimis proprietarului o somație ca în termen de șase luni să efectueze lucrări de îngrijire, însă măsura nu a fost dusă la îndeplinire.

Majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri este propusă și pentru o clădire abandonată de pe strada Manolești Deal nr.6 iar pentru o clădire abandonată pe strada Ion Simionescu s-a propus impozit cu 400% mai mare, respectiv cu 300% mai mare pentru teren.

Un impozit de 400% se propune și pentru Casa Palaga de pe strada Octav Băncilă, clădire aflată pe lista monumeteleor istorice, precum și pentru o clădire de pe strada Parcul Tineretului.

De asemenea, pe strada Cornișa nr.5 se propune majorarea cu 400% a impozitului pe teren și a impozitului pe clădiri și tot cu același procent va fi majorat impozitul pentru Casa Manolache Iorga, clădire monument aflată pe strada Aleea Unirii. Și pe Bulevardul Mihai Eminescu nr.68 au fost identficate terenuri și clădiri neîngrjite care vor fi impozitate tot cu 400% iar pe Bulevardul MIhai Eminescu nr.58 terenurile în paragină vor fi impozitate cu 300% iar clădirile cu 400%. O casă monument istoric de pe strala Aleea Maxim Gorki, lăsată, de asemenea, în paragină, va fi impozitată cu 400%. În toate situațiile prezentate mai sus au fost trimise somații către propietrari pentru îngrijirea clădirilor și terenuriloe, însă aceștia nu s-au conformat. Hotărârile cu propunerile privind impozitele majorate cu 300% și 400% a acestor clădiri va fi pusp spre aprobare în ședința din luna noiembrie. Vezi aici unul din proiecte!

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *