FOTO Ninge și la Botoșani! Prima ninsoare din această iarnă

Ninge și la Botoșani, sâmbătă dimineață! Primii fulgi de zăpadă s-au așezat deja în mai multe localități ale județului, în special pe valea Siretului: Mihăileni, Cândești și Vârfu Câmpului (vezi foto). Stratul de zăpadă subțire s-a așezat încă din cursul nopții. De asemenea, zăpada s-a așezat și la Bucecea.

Drumarii anunță că ninge, sâmbătă dimineață, în zona de munte a județului Suceava, la Rădăuți și în zona Ghimeș (Bacău), iar carosabilul se prezintă majoritar umed, cu porțiuni de zăpadă frământă în strat de sub 1 cm. În restul județelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviță în Fălticeni și Suceava, dar și în zonele Potoci și Piatra Neamț (NT), la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 și +6°C .

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, pentru asigurarea circulației pe drumurile naționale, în acest moment se acționează cu un efectiv de 54 de autoutilaje de dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

Botoșaniul sub Cod Galben

Botoșaniul a intrat sâmbătă dimineață sub alertă Cod Galben de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului. Alerta este valabilă până duminică, la ora 10.00.

În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *