FOTO! O nouă zi de proteste la Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Prefectul a vorbit cu protestatarii

Angajații Direcției de Sănătate Publică Botoșani au protestat, astăzi, din nou, în fața instituției pentru salarii mai mari. Protestul a avut loc între orele 8,30 – 9,30, salariații purtând pancarte cu mesajele ”Aceeasi lege, aceeași funcție, același salariu!”, ”Vrem salarii decente!”, ”În pandemie am contat, astăzi ne-ați abandonat!”, ”Mereu sacrificați și niciodată respectați

La sediul instituției a ajuns și prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, care a dorit să afle doleanțele protestatarilor și dacă activitatea instituției este afectată de protest.

Salariații spun că în prezent nivelul salariilor din  Direcțiile de Sănătate Publică este sub media salariului brut pe economie. Din anul 2018 nu au mai fost acordate majorări salariale nici  în contextul inflației, ceea ce a condus la scăderea puterii de cumpărare cu 24,95% și, implicit, a calității vieții, spun ei.

Protestarii mai spun că prin adoptarea Legii privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, s-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate județene să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului și astfel, au fost create discrepanțe semnificative între nivelurile salariale din Direcțiile de Sănătate Publică și cele din Casele de Asigurări de Sănătate.

Prin acest tratament salarial diferențiat este încălcat principiul egalității în drepturi, principiul echității, iar angajații direcțiilor de sănătate publică sunt discriminați, fără motive obiective, cu toate că egalitatea de tratament este în general garantată de Constituție, mai spun ei.

Salariații din DSP solicită creșterea salariilor la un nivel decent atât pentru funcționarii publici, cât și pentru personalul contractual – toți de specialitate, dar cu alte inechități interne de salarizare. Protestele vor continua pe termen nelimitat, până la soluționarea revendicărilor.

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

One thought on “FOTO! O nouă zi de proteste la Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Prefectul a vorbit cu protestatarii

  1. astia la COVID au luat sute de milioane la fel de minciunosi ca si guvernantii ! amenzile lor au fosr criminale !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *