FOTO & VIDEO Angajații Tesa și muncitorii din Spitalul Dorohoi au ieșit să protesteze din cauza discriminării salariale. Vezi ce salarii au!

Angajații Tesa și muncitorii din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi au ieșit și ei să protesteze, la fel ca și colegii lor din cadrul Spitalului Județean Mavromati, în cursul zilei de joi. Oamenii se plâng că deși muncesc la fel ca și colegii lor bugetari din alte instituții, ei sunt plătiți mai prost. Aceștia au întrerupt activitatea între orele 09.00- 11.00 și sunt hotărâți să continue protestele până când li se vor rezolva revendicările.

„Nemulțumirile noastre sunt legate, în primul rând, de nivelul salarial. Salariile noastre sunt foarte mici comparativ cu salariile acordate acelorași funcții din alte instituții publice și solicităm salarizarea la nivelul maxim în plată, aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului”, a precizat economistul Corina Merăuți, șef Serviciu Runos.

De exemplu, un economist, gradație maximă din cadrul unității, are un salariu net de 3.543 lei, un consilier juridic are un salariu net de 2.700 lei, un informatician- 3.700 lei, operator date- 3.097 lei, muncitor necalificat- 2.700 lei, șef serviciu: 4.100 lei. Asta în condițiile în care în alte instituții bugetare, salariile nete sunt cu 1500  și chiar 2.000 lei mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *