FOTO & VIDEO! Proteste spontane, astăzi, la Spitalul Județean ”Mavromati” și Spitalul de Recuperare Botoșani

Zeci de salariați, personal TESA și de întreținere de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani și Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe”, au declanșat, astăzi, un protest spontan.

La Spitalul Județean Botoșani, peste 100 de angajați au întrerupt lucrul pentru o oră, solicitând salarii mai mari, Ei spun că diferențele salariale între personalul medical cu studii superioare, exceptând medicii, și personalul cu studii superioare de la TESA sunt consistente.

Un asistent cu studii superioare are salariul dublu față de un angajat de la TESA, de la birouri. Pe noi ne-a trecut pe o anexă unde nu suntem nici cu Consiliul Județean, nici pe sănătate. Undeva între. Ne doare sufletul atunci când face salariile și vedem ce diferențe sunt. Nu ne comparăm cu medicii. Nu avem nicio treabă, că acolo e altceva, ne comparăm cu asistenții cu studii superioare, că și noi avem studii superioare și muncim”, a declarat un angajat TESA de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani.

Aceștia mai spun că salariile sunt mult mai mari și în alte domenii de activitate la TESA. De exemplu, un economist în învățământ are 5,300 salariu net, iar unul de la Spitalul Județean, cu 35 de ani vechime, primește  3.500 lei net.

Și personalul TESA și de îngrijire la la Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” a întrerupt munca timp de o oră. Salariații cer salarii mai mari și acuză faptul că personalul este insuficient

”Peste tot s-au mărit salariile, pe noi nici nu ne bagă în seamă. Sporurile sunt la nivelul din 2019. Personalul este puțin. Am 80 de zile de concediu neefectuate. Nu am pretenție să ni se plătească ore suplimentare, că stăm peste program, că venim sâmbăta și duminica, dar măcar salariile astea să fie majorate. Directorul financiar are un salariu cât un asistent medical. Câtă responsabilitate are un director? Peste tot se măresc salariile iar pe noi nu ne bagă nimeni în seamă, dar pretenții au să funcționeze bine spitalul.”, a afirmat Carmen Amănăloaie de la Spitalul de Recuperare.

Salariații celor două spitale vor protesta zilnic, timp de o oră, până la solușionarea revendicărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *