Un bărbat internat în Spitalul Botoșani are nevoie urgent de sânge. Apelul făcut de fiica sa

Un bărbat internat în Spitalul Județean Botoșani, pe secția de Ortopedie, are nevoie urgent de sânge. Fiica acestuia a făcut un apel pe rețelele de socializare în speranța că va găsi donatori. Maricel Irimia poate primi sânge de orice grupă, iar cei care vor să doneze se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Botoșani, precizând numele persoanei pentru care donează.

„Apel umanitar pentru donare de sange! Este nevoie de sânge pentru tatal meu, se poate dona orice grupă de sânge”, este apelul făcut de fiica acestuia.

Donarea de sînge este permisa numai persoanelor în stare de sanatate, între 18 si 60 de ani (întrucît în afara acestor vîrste nu exista garantia unui raspuns armonios din partea organismului fata de pierderea a 450 ml de sînge), celor care nu au valorile tensiunii arteriale peste 180 mm Hg sau sub 100 mm Hg, femeilor în afara sarcinii sau a lauziei, celor ce nu manifesta stari emotionale exagerate, teama persistenta fata de actul donarii sau o stare de oboseala, nu au consumat alcool sau o masa bogata în grasimi înainte de a se prezenta la recoltare, au de la ultima donare de sînge minimum 60 de zile, nu au avut în ultimul timp pierderi de sînge si nu au fost supusi unor interventii chirurgicale.

Si profesiunea donatorului poate constitui uneori o cauza a respingerii acestuia de la recoltare, cînd exista pericolul potential al infectiilor (cazul mulgatorilor, îngrijitorilor de animale, maturatorilor) sau al unei oboseli fizice (soferi pe mijloace de transport în comun, piloti, operatori la masini grele).

De la „Karate Kid” la centura neagră în Qwan ki do. El este Andrei, tânărul din Botoșani, care ar putea fi un exemplu pentru cei din generația lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *