Noul subprefect al Iașului, originar din Botoșani, cu o vilă impresionantă „donată” de părinții din Frumușica

Foto: ReporterIS

Noul subprefect al Iașului este originar din Botoșani. Constantin Dolachi Pelin a ajuns în atenția presei ieșene după ce în declarația sa de avere din 2023 el a omis să treacă și vila pe care o deține în Copou și pe care o împarte cu sora sa, medic.

Potrivit reporteris.ro, terenul și casa de 340 mp utili au fost trecute pe numele părinților din Frumușica (Botoșani), deși aceștia n-au avut nicio contribuție financiară.

Constantin Dolachi Pelin, noul subprefect, locuiește într-o vilă din Viticultori pe care nu a declarat-o public și la a cărei construcție nu ies banii investiți.

„Sursa de finanțare este din economiile părinților mei, ale socrilor precum și din veniturile proprii”, a răspuns, vag, Dolachi.

Bugetarul cu nici 2.000 de euro salariul lunar a jonglat în ultimii ani cu vilă, apartamente, terenuri și mașini.

Acum câteva zile, Constantin Dolachi Pelin a fost uns subprefect din partea PNL. De la momentul numirii, are la dispoziție 30 de zile pentru a-și completa declarația de avere. Precedenta există pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), fiind datată 2 august 2023.

La capitolul imobile, în august, Dolachi a scris că deține doar un teren de 809 mp în Rediu și un apartament de 44 mp în Moara de Foc, pe strada Sergent Grigore Ioan. Însă Constantin Dolachi locuiește de mai multă vreme în vârful Copoului, pe strada Viticultori într-o casă recent edificată.

Proprietatea, terenul și vila, i-a fost donată de părinți pe 5 iulie 2023, deci cu aproape o lună înainte de completarea respectivei declarații de avere. Și totuși Dolachi, consilier la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în acel moment, nu le-a menționat în documentul citat, arată sursa citată.

De la „Karate Kid” la centura neagră în Qwan ki do. El este Andrei, tânărul din Botoșani, care ar putea fi un exemplu pentru cei din generația lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *