Valeriu Iftime, după semi-eșecul cu FC Voluntari: Arbitrați-ne corect și nu vom retrograda!

După semi-eșecul de pe teren propriu cu FC Voluntari, președintele FC Botoșani, Valeriu Iftime, acuză arbitrajul, care, în opinia sa, este părtinitor. Potrivit acestuia, faultul în careu asupra lui Florescu, a fost tratat cu galben, „în timp ce în careul nostru arbitrii au căutat cu lupa VAR orice infracțiune”. Totodată, Iftime este de părere că jucătorii FC Botoșani au fost „furați cu același VAR și la meciul cu Galațiul”. Despre Andrei Parache, Iftime spune că este un antrenor foarte inspirat.

„Arbitrați-ne corect și nu vom retrograda! Arbitrii ne tratează de parcă am fi deja retrogradați și n-am mai avea dreptul la corectitudine”, a spus Iftime.

FC Botoșani a făcut, duminică, un nou egal, 3-3 (2-1), pe teren propriu, cu FC Voluntari. în etapa 16 a Superligii. Oaspeții au deschis scorul în minutul 6. prin Doru Andrei iar FC Botoșani egalează în mintul 38 prin Victor Dican. În minutul 42, Gabriel David duce echipa în avantaj, marcând al doilea gol pentru FC Botoșani.

FC Voluntari egalează în minutul 46 prin Popescu, iar în minutul 59 oaspeții marchează din penalty prin Vadim Rață. FC Botoșani înscrie al treilea gol în minutul 71 prin Florescu. FC Voluntari a mai beneficiat de un penalty în mintul 90+7 ratat însă de Vadim Rață.

„Pentru a nu știu câta oară în acest sezon, suntem afectați de maniera de arbitraj. Greșelile sunt omenești, pot să apară, dar ceea ce cu adevărat este intolerabil este maniera cu care suntem tratați de arbitri, de cei care fac delegările, de cei din camera VAR. Suntem priviți de parcă am fi deja retrogradați, nu am mai conta și n-am mai avea dreptul la corectitudine din partea celor care, cum se spunea pe vremuri, ”împart dreptatea” pe terenul de joc. Concret, astăzi s-a observat din tribune sau de la televizor modul diferit în care au fost tratate faze similare, suspiciuni de penalty, în cele două careuri. Noi, FC Botoșani, avem un penalty, la un fault în careu asupra lui Florescu. Arbitrul Kovacs nici măcar n-a încercat să verifice la VAR această fază. I-a dat direct galben pentru simulare lui Florescu, o decizie total eronată, așa cum ar fi putut vedea cu ușurință dacă ar fi apelat la VAR. Sau, mă rog, dacă VAR-ul i-ar fi atras atenția, că nu îmi este foarte clar care e relația dintre arbitrul din teren și VAR. În careul nostru, în schimb, totul a fost privit cu lupa, VAR-ul a intervenit de două ori, dictând penalty-uri la faze, din punctul meu de vedere, discutabile, dacă ne gândim la spiritul jocului, nu strict la litera regulamentelor. Cel puțin așa-zisul henț al lui Dican, când el încearcă să-și ferească mâna la spate, a fost foarte ușor acordat. Dar, repet, problema e diferența de tratament: în cazul nostru nici nu s-a uitat la o reluare, iar împotriva noastră au căutat cu lupa motive pentru a dicta 11 metri.  La fel și la eliminarea lui Pius: un cartonaș galben dat mult prea ușor, practic pentru nimic, pe interpretarea subiectivă a unei faze în care singura vină a lui Pius a fost aceea că a sărit atât de sus, încât adversarul lui abia a ajuns cu capul în dreptul cotului său”, spune Iftime.

Și nu e primul meci în care au fost dezavantajați de arbitri, spune Iftime.

În meciul cu Galațiul ni s-au anulat, tot prin acest VAR, două goluri pe motiv de ofsaid, fără ca la vreunul dintre aceste goluri reluarea oficială să demonstreze acest ofsaid. Revenind la meciul de astăzi, am discutat după meci cu jucătorii și mi-au spus cu toții același lucru: au simțit în teren, la orice interacțiune cu arbitrul, aceeași atitudine: ”Ce mai vreți și voi? La câte puncte aveți, chiar mai vreți să rămâneți în prima ligă?”. Nu acestea au fost cuvintele arbitrului, însă aceasta a fost atitudinea rezultând din gesturile, vorbele și întreg comportamentul transmis încontinuu băieților noștri de arbitrul Kovacs. Cei care fac delegările și cei care ne arbitrează trebuie să-și facă treaba corect, să ne trateze drept ceea ce suntem: o competitoare ca oricare alta în această ligă 1. Nu suntem deja retrogradați, iar meciul de astăzi m-a ambiționat teribil să mă lupt pentru acești băieți, pentru această echipă, pentru atâția și atâția iubitori de fotbal din județ ca să rămânem în prima ligă. Tratați-ne corect! Nu ne furați! Nu ne priviți ca pe o entitate care deja nu mai contează în liga 1 pentru că noi, FC Botoșani, vom rămâne în prima ligă, dacă ne lăsați să jucăm!”, a adăugat Iftime.

One thought on “Valeriu Iftime, după semi-eșecul cu FC Voluntari: Arbitrați-ne corect și nu vom retrograda!

  1. Este o conspirație, multora nu le convine că Botoșani este în prima ligă și vor să ne elimine. Din păcate, prin deciziile managementului echipei și prin atitudinea eronată a jucătorilor din ultima vreme n-am făcut decât să le dăm apă la moară celor ce ne vor în ligile inferioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *