Decizie a instanţei în cazul bărbatului din Botoşani acuzat de uciderea unei femei şi a fiicei acesteia

O nouă decizie a instanţei în cazul bărbatului din Botoşani acuzat de uciderea unei femei şi a fiicei acesteia. Botoşăneanul care ar fi comis dubla crimă de la Manoleasa va rămâne în spatele gratiilor, în ciuda cererii acestuia de punere în libertate.

Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat, vineri, cu în dosarul în care Marius Florin Strat a contestat decizia Tribunalului Botoșani prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru omor calificat, respingând acţiunea ca nefondată.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală rap. la art. 203 alin. 5 coroborat cu art. 204 alin. 1,4 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Strat Marius-Florin împotriva încheierii penale nr. 84 din data de 07.11.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani în dosar nr. 2663/40/2023. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare din prezentul cadru procesual. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Suceava a sumei de 340 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu inculpat. Definitivă. Pronunţată azi 10.11.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 405 alin. 1 teza finală Cod procedură penală.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  82/2023  10.11.2023

Botoșăneanul are 37 de ani, este din Ripiceni și este rudă că victimele, el fiind verișorul fetetei ucise și fiul fratelui femeii de 47 de ani.

Reamintim că o femeie de 47 de ani și fiica sa de 14 ani, din comuna Hănești, care au fost găsite moarte, cu arsuri pe corp în locuința din Manoleasa.

Detalii șocante despre modul de producere a crimei

Foto observator

Au apărut detalii șocante despre dubla crimă din comuna Manoleasa, județul Botoșani. La exact 72 de ore de când trupurile celor două femei au fost găsite, într-o casă abandonată, presupusul autor a fost reținut.

Bărbatul de 37 de ani este rudă îndepărtată cu cele victimele – mamă și fiică – iar ancheta a fost un adevărat maraton pentru oamenii legii, care au încercat să strângă probe într-un timp record pentru ca adevăratul criminal să nu reușească să le ascundă sau să fugă, potrivit Observator.

Și-a căsăpit mătușa și verișoara cu toporișca

Marius este din comuna Ripiceni și este nepotul femeii de 47 de ani şi verișorul fiicei sale de 14 ani. Tatăl vitreg al bărbatului este frate biologic cu soţul femeii, cel care a fost până ieri catalogat drept principal suspect. În tot acest timp, anchetatorii au refăcut filmul dublei crime și au scos la iveală detalii șocante. Criminalul le-a lovit pe cele două femei cu o toporișcă de mai multe ori peste cap și trup. Imediat după faptă, le-a acoperit cu coceni și le-a dat foc. O femeie a observat fum ieşind din casa abandonată şi a alertat vecinii.

Oamenii au sărit în ajutor și au reușit să stingă incendiul, însă într-o încăpere le-au găsit pe cele două femei întinse pe jos, fără suflare. În prima fază, s-a bănuit că ar fi murit intoxicate cu fum.

Familia bărbatului de 37 de ani a rămas șocata atunci când anchetatorii au venit cu mandat de percheziție. Se crede că Marius ar fi avut o relație amoroasă cu victimele, însă nu se știe exact, iar acest lucru urmează să fie aflat de oamenii legii.

Inițial, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. A fost examinat medico-legal și a reieșit că a avut discernământ drept urmare acesta a fost dus la instanță. Judecătorii au decis măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, informeaza Observator.

 

Nenorocire într-o comună din Botoșani! Mamă și fiică găsite moarte, tatăl a fost ridicat de anchetatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *