Peste 100 de copii din județul Botoșani au ajuns la spital, anul trecut, cu arsuri provocate de foc și lichid fierbite. Avertismentul ISU

Anul trecut, peste 100 de copii din județul Botoșani au ajuns la spital cu arsuri provocate de foc, lichid fierbite, obiecte incandescente sau substanțe chimice. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani atrag atenția părinților să nu-și lase copiii nesupravegheați.

”Aveți grijă de copiii dumneavoastră! Nu îi lăsați singuri în locuință cu sobele aprinse sau cu alte mijloace de încălzire pornite. Nu îi încuiați în casă gândindu-vă că așa vor fi în siguranță! Apelați la rude sau la vecini dacă sunteți nevoiți să plecați, chiar și pentru o perioadă scurtă.
Lăsați nesupravegheați, chiar și pentru o clipă, copiii pot fi în pericol, iar în caz de incendiu, de cele mai multe ori, nu ar ști cum să reacționeze. Puteți preveni astfel de evenimente dacă: atunci când gătiți, nu-i lăsați aproape de aragaz sau de locul în care ați pus recipiente cu lichid fierbinte. Nu îi lăsați să umble la prize pentru a nu se curenta sau pentru a nu produce un incendiu! Folosiți accesorii de protecție a prizelor!”, este mesajul transmis de ISU Botoșani.

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *