Un medic care a profesat și la Botoșani a mărturisit că a luat șpagă: „Dacă s-ar lua orice secție de spital din țara asta și s-ar face o investigație la sânge…”

Un medic care a profesat în spitale din Cluj, Iași și Botoșani a mărturisit că a luat șpagă. Doctorița Maria, de 37 de ani, a declarat, pentru Europa Liberă, că în orice secție de spital, din întreaga țară, există oameni care iau șpagă.

„Dacă s-ar lua orice secție de spital din țara asta și s-ar face o investigație la sânge, cred că s-ar găsi oameni vinovați de luat șpagă. Acum, vine discuția: au condiționat actul medical, au fost dați înainte, au fost ceruți?”, spune medicul.

Conform legii, și cei care dau mită în spital fără să o reclame justiției pot fi trași la răspundere. Până acum șapte ani, o explicație ar fi putut fi salariile mici ale personalului medical.

Când am început eu rezidențiatul, aveam salariul de 900 (nouă sute) de lei și, locuind în Cluj, cu tot ce presupune, până să fie majorările salariale, erai în continuare dependent de familie, la 25 de ani”, explică, pentru sursa citată, Maria.

Doctorița recunoaște că a primit atât în perioada rezidențiatului, cât și după, mici atenții sau sume de bani. Doar la final, și fără a condiționa vreodată actul medical, spune ea. Consideră că secțiile vulnerabile dintr-un spital, favorabile mitei, sunt chirurgia, oncologia, cardiologia și neonatologia.

Un polițist de frontieră din Botoșani își pierde libertatea. E cutremurător ce a putut să facă agentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *