Cursuri de puericultură organizate la Maternitatea Botoșani

Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani va organiza cursuri de puericultură. Anunțul a fost făcut de medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie, care a declarat că acestea vor fi gratuite și vor demara în luna decembrie.

Medicul botoșănean spune că acest curs se va adresa atât mămicilor, cât și taților care vor învățat cum să îngrjijească nou-născuții.

Sperăm să se concretizeze, dar vom începe cu o singură ședință pe lună un curs de puericultură, care se va adreasa atât viitoarelor mame cât și viitorilor tătici, pentru că prin acest curs se va putea da acel atestat care, conform Legii concediului paternal, vor putea beneficia de zile de concediu plătit în plus, dacă vor absolvi acest curs de puericultură. Vor învăța cum se îngrijesc nou născuții, atât mamele cât și tăticii. Este un proiect pe care încercăm să-l demarăm de câțiva ani și dorim să-l începem luna viitoare (nr. decembrie) doar în faza de proiect pilot, după care îl vom dezvolta”, a declarat medicul Carmen Zaboloteanu.

Dacă va primi atestatul. tatăl copilului, care participă la îngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare, prin majorarea concediului paternal, care este de zece zile lucrătoare, cu încă cinci zile lucrătoare.

Decizia luată de conducerea Spitalului Județean Botoșani privind externările, după închiderea parcării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *