Cel mai mic bebeluș născut anul acesta la Maternitatea Botoșani: 390 grame. A murit după câteva zile

Un copil născut anul acesta la Maternitatea Botoșani a cântărit doar 390 de grame, fiind bebelușul cu cea mai mică greutate născut la secția din Botoșani.

Anunțul a fost făcut, joi, în cadrul unei conferințe de presă, de medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu, de la Secția Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean ”Mavromati”, care a declarat că fetița, care provenea dintr-o sarcină gemelară prematură, s-a stins după șapte zile, în urma mai multor complicații. Nici sora acesteia, care s-a născut cu o greutate de 660 de grame și care a fost transferată la Maternitatea Suceava, de rang superior, nu a supraviețuit.

Copilul cu cea mai mică greutate născut anul acesta a avut 390 de grame și a fost o fetiță dintr-o sarcină gemelară, cu o soră de 660 grame. Fetița de 660 grame a fost transferată la Maternitatea Suceava, iar la fetița de 390 de grame nu s-a acceptat transferul pentru ca s-a considerat că nu va rezista transportului. Ea a fost îngrjită în maternitatea noastră, s-a asigurat tot ceea ce trebuia, tratament și îngrijire nou născut, dar, din păcate, după șapte zile de viață evoluția a fost nefavorabilă prin complicația prematurității și s-a soldat cu deces. Și sora a murit la Suceava”, a declarat medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie Maternitatea Botoșani.

Tot anul acesta, s-au născut și doi copii cu greutate de 500 grame iar alți doi au cântărit la naștere 600 grame.

Potrivit sursei citate, în primele zece luni ale anului 2023 s-au născut la Maternitatea Botoșani 2.027 copii iar dintre aceștia 158 de nou-născuți au fost prematuri.

Luna în care s-au născut cei mai mulți copii a fost septembrie-218 urmată de august -213 și aprilie-206 nou-născuți. Luna în care s-au născut cei mai puțini copii a fost februarie-163 de copii.

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *