Un bărbat din Botoşani şi-a bătut crunt copiii şi a înjunghiat-o pe mama acestora. Botoşăneanul şi-a primit pedeapsa

Un bărbat din judeţul Botoşani şi-a bătut crunt copiii şi a înjunghiat-o pe mama acestora, iar pentru faptele sale botoşăneanul şi-a primit, miercuri, pedeapsa. Dănuţ Mardare a fost condamnat la opt ani şi 11 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de  „violenţă în familie sub forma tentativei de omor”, „violenţă în familie sub forma lovirilor sau altor violenţe”, „violare de domiciliu” şi „nerespectarea ordinului de protecţie”.

Evenimentul extrem de violent a avut loc la mijlocul lunii decembrie, în comuna Copălău, acolo unde Dănuț Mardare, în vârstă de 54 de ani, îşi are domiciliul. Pronunţarea în cazul său a avut loc miercuri, iar sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Suceava şi este definitivă.

Potrivit procurorilor, pe 16 decembrie 2022, în jurul orei 20.00, Dănuț Mardare a pătruns fără drept în locuinţa concubinei sale, încălcând ordinul de protecţie emis împotriva sa, i-a aplicat acesteia lovituri cu un cuţit în zona umărului şi a spatelui, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 8-9 de  zile de îngrijiri medicale. În cadrul aceluiaşi conflict, botoșăneanul i-a agresat şi pe doi dintre copiii femeii, care locuiau împreună cu aceasta.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul MARDARE DĂNUŢ împotriva sentinţei penale nr. 126 din data de 29.06.2023 a Tribunalulului Botoşani. Desfiintează, în parte, sentinta penală apelată şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 9 ani şi 7 luni închisoare aplicată inculpatului şi repune în individualitatea lor pedepsele componente. Înlătură dispoziţiile prin care inculpatul Mardare Dănuţ a fost condamnat pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de violare de domiciliu. Constată că prin încheierea de şedinţă din data de 13.09.2023 s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpatul Mardare Dănuţ este judecat din 5 infracţiuni de violare de domiciliu, prev. de art. art. 224 alin. 1, 2 Cod penal, într-o singură infracţiune de violare de domiciliu, prev. de art. art. 224 alin. 1, 2 Cod penal. Condamnă pe inculpatul Mardare Dănuţ la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. 1, 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală). În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, rap. la art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 6 ani închisoare, la care adaugă un spor de 2 ani şi 11 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse), inculpatul Mardare Dănuţ având de executat în final pedeapsa principală de 8 ani şi 11 luni închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii.

În temeiul art. 422 Cod de procedură penală rap.la art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului Mardare Dănuţ, perioada arestării preventive de la 29.06.2023 la zi. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat în apel rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru persoanele vătămate minore – av. Şerban Diana în cuantum de 2040 de lei rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul MJR în contul Baroului Suceava. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat – av. Gudula Gina în cuantum de 235,50 de lei rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul MJR în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 07.11.2023, prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

De-a dreptul scandalos! Părinți din Botoșani nevoiți să muncească o lună întreagă numai pentru cadouri pentru învățători și produse de igienă pentru școală „Se cer sute de lei pentru serbări, cadouri și copiii noștri nu au hârtie igienică la baie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *