O mamă din Botoșani și cei doi copii ai săi, bătuți crunt de un bărbat. Agresorul, arestat. Cine este individul

O mamă și doi copii din comuna Copălău au ajuns la spital, vineri, după ce au fost bătuți crunt de fostul concubin al femeii. Agresorul are 55 de ani și se numește Dănuț Mardare. Femeia de 40 de ani a cerut ajutorul polițiștilor după ce individul a bătut-o pe ea, dar și pe doi dintre copiii săi, provocându-le leziuni fizice. Față de fostul concubin, un bărbat de 55 de ani, era emis un ordin de protecție, din luna noiembrie a.c., ca urmare a comiterii unei infracțiuni de violență în familie. El a revenit la domiciliul femeii și a provocat scandal de nu mai puțin de cinci ori.

După ce și-a bătut fosta iubită și copiii acesteia, bărbatul s-a ascuns într-o anexă a gospodăriei, fiind găsit ulterior de polițiștii din Botoșani. Acesta a fost reținut pentru mai multe infracțiuni, precum tentativă la omor-violenţă în familie, lovire sau alte violenţe – violenţă în familie, violare de domiciliu şi nerespectarea ordinului de protecţie.

În cursul zilei de sâmbătă, botoșăneanul a fost prezentat în fața magistraților de la Tribunalul Botoșani, care au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 871/P/2022. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Mardare Dănuţ, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la omor-violenţă în familie, lovire sau alte violenţe – violenţă în familie (două fapte), violare de domiciliu (cinci fapte) şi nerespectarea ordinului de protecţie (5 fapte), fapte prevăzute şi pedepsite de art. 32 alin. 1 rap la art. 188 alin. 1,2 totul rap. la art. 199 alin. 1 din Cod penal ( persoană vătămată Mihai Florentina), art. 193 alin. 2 rap. la art. 199 alin. 1 din Cod penal ( persoane vătămate Hîncu Paul Gabriel şi Hîncu Narcisa Cătălina), art. 224 alin. 1,2 C. penal ( persoane vătămate Mihai Florentina, Hîncu Paul Gabriel, Hîncu Ştefana Cristina, Hîncu Narcisa Cătălina şi Hîncu Andrei Petru) şi art. 47 alin. 1 rap. la art. 38 alin. 1 lit. e,h Legea 217/2003 ( persoane vătămate Mihai Florentina, Hîncu Paul Gabriel, Hîncu Ştefana Cristina, Hîncu Narcisa Cătălina şi Hîncu Andrei Petru) cu aplic. art. 38 alin. 1 C. penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17.12.2022 şi până la data de 15.01.2023, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Mardare Dănuţ. În baza art. 229 alin. 1 Cod procedură penală, sesizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Boto?ani în vederea luării măsurilor legale de ocrotire faţă de minora Mardare Sofia Andreea, cu domiciliul în sat/comuna Copălău, jud. Boto?ani, aflată în întreţinerea inculpatului Mardare Dănuţ, În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru avocat desemnat din oficiu în sumă de 680 lei se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicarea pentru procuror.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  54/2022  17.12.2022

 

Eleva din Botoșani cu brațele amputate, în operație de mai bine de 12 ore. Tatăl ei: Este copilul perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *