Un primar din Botoșani vrea să suporte din propriul buzunar toate cheltuielile pentru organizarea Festivalului de Datini și Obiceiuri: „E de râsul curcilor! Să nu mai faci datini și obiceiuri e o mare prostie”

Festivalul de datini și obiceiuri nu va mai avea loc în acest an la Botoșani. Anunțul a fost făcut miercuri, de reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Potrivit directorului instituției, Iustina Irimia, parada de pe străzile municipiului și spectacolul  din fața Prefecturii au fost anulate ca urmare a ordonanței de Guvern prin care astfel de manifestări au fost interzise.

În schimb, primarul comunei Concești, Costel Nazare, a anunțat, după apariția informației pe botosaninews.ro, că este dispus să achite cheltuielile necesare pentru organizarea festivalului. Potrivit acestuia, „să nu mai faci datinile și obiceiurile e o mare prostie”.

„Cât pot să coste? Ce mari costuri la Datini și Obiceiuri la Botoșani? Masa care se dă la copii și cadourile care se dau, în rest ce alte costuri așa mari implică? Masa care se dădea, cadourile, premiile, doar nu e vorba de milioane de euro, Doamne Ferește! Transportul a fost suportat de fiecare consiliu local. Până la urmă, este ca și cum ai spune că nu le mai dai mâncarea celor care dansează. Cam aici se rezumă datinile și obiceiurile. E de râsul curcilor ca un Consiliu Județean să anuleze datinile și obiceiurile pentru că un nebun a dat ordonanța asta”, ne-a declarat primarul.

Ordonanța austerității prevede că organizarea festivalurilor și târgurilor nu pot fi finanțate din bugetele autorităților locale și instituțiilor publice. Acestea pot fi organizate cu bani din donații sau sponsorizări, însă costurile pentru organizarea unui astfel de festival la Botoșani sunt foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *