Soțul femeii ucise în Botoșani, considerat la început suspect, a efectuat testul poligraf. Ce a declarat în fața procurorilor

Anchetatorii au obținut arestarea unui suspect în cazul dublei crime din Botoșani. O mamă și fiica ei 14 ani au fost ucise și incendiate, iar cel bănuit că le-a luat viețile are 37 de ani și este rudă cu ele. În timp ce victimele au fost conduse marți pe ultimul drum, investigatorii l-au audiat pe suspect. Nu au putut stabili deocamdată mobilul crimei, dar nu este exclusă o relație amoroasă.

Anchetatorii au reușit, după audieri maraton și ore de vizionat imagini ale camerelor de supraveghere, să strângă probe noi și să-l aresteze pe cel considerat principalul suspect în acest caz. Are 37 de ani și este nepotul femeii ucise. Tatăl său este frate cu soțul victimei.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere în care se vede un bărbat merge pe bicicleta la ora 03:20 dimineața, în noaptea crimei, la aproximativ 800 de metri de locul ororilor, au fost edificatoare pentru procurori, potrivit ProTV.

Valeriu Chihaia prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani: „Au fost identificate o serie de probe care îl plasează la locul și la momentul comiterii faptei. (…) S-au ridicat toate obiectele contondente de la locuința lui care ar fi fost folosite la comiterea faptei. Urmează a fi examinate criminalistic.”

Victimele au fost înmormântate în cimitirul din satul Manoleasa, nu departe de casa în care unde au fost ucise.

Tatăl suspectului spune că fiul său ținea legătura pe Facebook cu fata de 14 ani a victimei, însă nu știe dacă între el și mama copilei ar fi fost o relație care să fi dus la crima îngrozitoare.

Mihai Vieru, tatăl suspectului: „E, aia nu știm! (…) Ne-am trezit cu poliția, cu anchetatorii aici.”

Reporter: Cât au stat fiica și nepoata dumneavoastră aici știați să țină legătura cu el?

Vergina Mazuru, mama femeii ucise: „Nu.”

Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere i-au condus pe anchetatori la locuința suspectului.

Mihai Vieru, tatăl suspectului: „A fost ridicat calculatorul, mi s-a cerut cardul de la camera de supraveghere.”

Reporter: L-ați crede capabil de o asemenea crimă?

Mihai Vieru, tatăl suspectului: „Nu știu ce să mai cred!”

Aurelia Merticariu, vecină: „Au fost domnii de la poliție de la Botoșani (…) și s-au uitat acolo și zice, da, gata, suntem în regulă.”

Pe de altă parte, soțul femeii, considerat la început suspect, a efectuat testul poligraf. Bărbatul a declarat mereu, în fața procurorilor, că este nevionvat, dar anchetatorii nu l-au scos încă, oficial, din cauză.

Costel Vieru, soțul femeii ucise: „Am dat testul…”

Reporter: Credeți să fi fost el criminalul?

Costel Vieru, soțul femeii ucise: „Nu știu, nu pot să mă pronunț (…) mi-au arătat fotografiile, telefoane găsite acolo, nu pot sa îmi dau seama dacă sunt ale lor, unul seamănă cu al fiicei, celălalt nu sunt sigur. Le-a găsit în toaletă.”

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul arestat riscă 30 de ani de închisoare, informează StirilePROTV.

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *