Angajatori din Botoșani, amendați de inspectorii de muncă: patru persoane prinse prestând muncă nedeclarată

Inspectorii de muncă botoșăneni au depistat patru persoane prestând muncă nedeclarată, în luna octombrie, motiv pentru care au aplicat amenzi în valoare de 80.000 lei.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă, în cursul lunii octombrie 2023, în domeniul Relaţii de Muncă, au fost efectuate 122 controale.

Au fost constatate 103 deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenționale, din care 4 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 96.000 lei.

”In cadrul acestor controale efectuate, au fost depistate 4 persoane prestând muncă nedeclarată, din care 1 persoană își desfășura activitatea fără întocmirea contractului individiual de muncă și 3 persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității, motiv pentru care s-au aplicat 4 amenzi in valoare totală de 80.000 lei”, transmite ITM Botoșani.

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *