FOTO Încă un supermarket din Botoșani închis de comisarii de la Protecția Consumatorului

Încă un supermarket din municipiul Botoșani a fost închis temporar de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Botoșani. Este vorba despre magazinul Penny de la mall, care a fost închis temporar în urma unor controale ale CJPC Botoșani.

Ca urmare a deficiențelor constatate, activitatea supermarketului a fost oprită până la remedierea problemelor.

Zilele trecute, comisarii CJPC au mai închis magazinul Lidl din apropierea ISU Botoșani, ca urmare a neregulilor constatate în urma unor controale, dar a fost redeschis după ce unitatea a remediat deficiențele.

Patru magazine Lidl din Botoșani au fost controlate de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Botoșani și au fost aplicate amenzi în valoare totală de 275.000 lei. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respecatate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele operatorului economic SC Lidl Discount SRL.

La nivelul județului Botoșani au fost verificate 4 puncte de lucru, iar în urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Botoșani au aplicat următoarele sancțiuni: 12 amenzi contravenționale în valoare de 275.000 lei, 1 avertisment, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 2258 lei, dar și oprirea temporară de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 920 lei, și închidere temporară de la 0 la 6 luni pentru un punct de lucru.

„Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele de control, menționăm: comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj; comercializarea unor fructe si legume cu modificari organoleptice sau de o calitate inferioară față de cea declarată pe etichetă;  condiții de depozitare, agreagate de refrigerare neigienizate; nu sunt respectate condiții de depozitare, expunere și comercializare a produselor alimentare, lăzi frigorifice neigienizate, cu depuneri de materii organice; au fost identificate la comercializare piept de pui, pipote cu exces de lichid; tăvi cuptor cu urme de arsură”, precizează comisarii de la Protecția Consumatorului.

 

One thought on “FOTO Încă un supermarket din Botoșani închis de comisarii de la Protecția Consumatorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *