Doi botoșăneni amendați pentru violențe la un meci de fotbal. Avertizări transmise de jandarmi

Doi botoșăneni au fost amendați din cauza violențelor la un meci de fotbal. Având în vedere că duminică vor avea noi meciuri în județ, jandarmii vin cu o serie de recomandări către suporteri.

În primul week-end din luna noiembrie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, pe lângă misiunile zilnice executate pentru siguranța cetățenilor, va acționa pentru asigurarea ordinii publice la Ziua Recoltei, manifestare cultural-artistică organizată sâmbătă în comuna Dobârceni, dar și la meciurile de fotbal disputate duminică de echipele F.C. Viitorul Borzești – A.S. Sportivul Trușești, în Liga a IV -a și Voința Șendriceni – A.C.S. Viitorul Dorohoi, în Liga a V -a.

Având în vedere că în data de 29 octombrie, la meciul de fotbal dintre echipele Zorile Havârna – A.C.S. Viitorul Dorohoi, două persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3250 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, aducem la cunoștința spectatorilor că le este interzis:
– să pătrundă în stare vădită de beție sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă;
– să introducă sau să încerce introducerea de băuturi alcoolice în arena sportivă;
– să refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv și al bagajelor de către forțele de ordine;
– să arunce asupra altor spectatori, asupra oficialilor, jucătorilor sau forțelor de ordine cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc;
– să profereze ori să scandeze injurii și amenințări cu acte de violență, să provoace ori să participe efectiv la scandal;
– să pătrundă ori să încerce să pătrundă fără drept, prin orice mijloace, pe suprafața de joc”, precizează Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *