Șoseaua de centură a municipiului Botoșani, în linie dreaptă

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ,,Șoseaua de Centură a Municipiului Botoșani’’ a fost pus în transparență, săptămâna aceasta, de către Ministerul Transporturilor.

“Este o veste foarte bună pentru locuitorii județului Botoșani și nu numai. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, dar și de la bugetul Ministerului Transporturilor. Valoarea totală a investiției este de 341.282.000 lei”, precizează deputatul Marius Constantin Budăi, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Realizarea variantei de ocolire va conduce la scoterea traficului greu şi de tranzit din interiorul orașului, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, a costurilor accidentelor și a celor pentru prevenirea poluării mediului.

“Pe lângă beneficiile economice pe care le va genera, construcţia drumului va avea efecte pozitive și asupra gradului de ocupare a forţei de muncă, care se estimează la un număr de 530 angajaţi pentru perioada  execuţiei și poate atrage forța de muncă locală”, mai precizează deputatul Marius Constantin Budăi, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Durata de execuție a proiectului este de 24 de luni, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern inițiat de Ministerul Transporturilor. Proiectul urmează a fi supus aprobării în ședință de Guvern în perioada imediat următoare, potrivit unui comunicat al PSD Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *