FOTO! Încă un cabinet stomatologic școlar, inaugurat la Botoșani. Consultațiile gratuite, de săptămâna viitoare

Elevii din municipiul Botoșani vor avea la dispoziție, începând de săptămâna viitoare, un nou cabinet stomatologic. Acesta este la Liceul ”Alexandru cel  Bun” Botoșani (fostul Liceu Textil) și se adresează tuturor elevilor din municipiul Botoșani, care vor beneficia de consultații și tratamente de specialitate în mod gratuit.

Cabinetul, care este dotat cu mobilier, instrumentar și aparatură de ultimă generație a fost inaugurat astăzi. Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, la cabinet vor putea merge copii de la toate unitățile de învățământ din municipiul Botoșani.

Ne interesează sănătatea copiilor noștri și am deschis al doilea cabinet stomatologic anul acesta. Sunt încântat că o avem pe doamna doctor aici, după un concurs cu opt candidați, care s-au înscris la Primăria Botoșani pentru postul de medic. Putem primi copii de la toate unitățile de învățământ, cu precădere de la cele din zonă, la tratamente ușoare, consultații și cel mai important să ne axăm pe profilaxie, pentru că nu ne dorim mulți pacienți aici, ne dorim mai degrabă interacțiuni și să șă le explicăm cum să aibă grijă de igiena orală”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit sursei citate, acesta este al treilea cabinet stomatologic școlar din municipiul Botoșani, după cel de la Liceul Pedagogic și Școala 13 Botoșani.

Edilul a spus că intenționează pe viitor să mai dezvolte astfel de cabinete, însă cea mai mare problemă este găsirea unui spațiu adecvat.

”Noi am făcut adrese către toate școlile și am abordat această investiție în funcție de răspunsul pe care l-am primit și deschiderea școlilor pentru amenajare, pentru că avem și condiții care țin de autorizarea acestui cabinet, și aici DSP ne-a impus condiții: avem toalete, sala de așteptare, aspecte care țin de actul medical și pe care ar trebui să le îndeplinim. La celălalt cabinet de la Școala 13 pe care l-am deschis, avem un număr de 500 de copii care au fost consultați, 300 care au primit sfaturi din partea medicului și au fost și informații privind igiena orală”, a adăugat Cosmin Andrei.

Investiția este de 150 mii lei și a fost asigurată cu fonduri din bugetul local. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească pacienții este să aibă carnet de elev și vârsta sub 18 ani.

”Vom acorda consultații pentru pacienții care sunt de prin zonele Botoșaniului, pot veni și de la țară, și este foarte bine pentru că putem ajuta pacienții și părinții copiilor care poate nu-și pot permite un tratament stomatologic într-o clinică privată. Vom oferi tratamente de urgență și aici pot intra la copii pulpitele, extracțiile dentare, mă voi ocupa foarte mult de profilaxie, mai ales în rândul copiilor de la grădiniță, până la plombițe”, a declarat medicul stomatolog Simion Mirela.

La rândul său, directorul adjunct al Liceului ”Alexandru cel Bun”, Brândușa Oltean, a declarat că prin deschiderea acestui cabinet, elevii liceului care fac naveta de la țară vor avea posibilitatea să beneficieze de servicii gratuite.

”Avem copii din jurul Botoșaniului care fac naveta. Din 815 elevi, avem 188 care fac naveta și mă bucur foarte mult că acești copii o să aibă posibilitatea să vină la cabinet. Mă bucur că și doamna doctor este foarte tânără și o să le placă copiilor, o să vină cu plăcere la acest cabinet”, a spus Brândușa Oltean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *