FOTO Un jandarm din Botoșani, campionul faptelor bune. Sebi se implică în nenumărate cauze nobile

Un jandarm din Botoșani este campionul faptelor bune. Plutonierul Sebastian Ciobanu, sau Sebi, așa cum îi spun prietenii, a avut dintotdeauna dorința de a-i ajuta pe cei din jur, dar și de a se alătura unor cauze nobile, a căror cea mai bună recompensă este mulțumirea sufleteasca.

A îndrăgit de mic copil sportul, motiv pentru care a urmat cursurile Liceului cu Program Sportiv Botoșani – profil fotbal, iar la absolvirea acestuia, atras de cariera militară, de disciplina, rigoarea și provocările profesiei, s-a înscris și a dat examen de admitere la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni.

Pasiunea pentru mișcare și buna pregătire fizică, obținută în anii de liceu, i-au facilitat promovarea probei sportive, iar la finalizarea studiilor a fost repartizat la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, unde a executat misiuni de ordine și siguranță publică în cadrul unei subunităţi din orașul Însurăței.

Aproape doi ani mai târziu, mai exact în luna aprilie 2020, s-a transferat la Detașamentul 1 Jandarmi Mobil, principala structură de ordine publică a Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, misiunile executate în perioada respectivă fiind destinate, în special, prevenirii răspândirii infecțiilor cu COVID-19 și reducerii impactului pandemiei, care au presupus suplimentarea constantă a efectivelor de jandarmerie implicate în efortul colectiv depus în acest sens, împreună cu celelalte instituții cu atribuții specifice.

Revenind la pasiunea pentru sport, Sebi a reprezentat cu cinste Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, prin participarea voluntară la Ștafeta Veteranilor Invictus, organizată în memoria ostașilor români care și-au sacrificat viața pentru Patrie, ocazie cu care a parcurs integral, în alergare, distanța de aproximativ 42 de kilometri care desparte municipiul Botoșani de fosta capitală a Moldovei, municipiul Suceava, atât în acest an, cât și în anul 2022.

Tot ca voluntar, s-a alăturat de fiecare dată campaniilor de donare de sânge desfășurate la nivel național de Jandarmeria Română sub îndemnul ,,Donează sânge! Salvează o viață!”, prilej cu care a motivat și alți colegi să îi urmeze exemplul.

Tânăr și ambițios, subofițerul jandarm a arătat și în plan profesional calități reale, dăruire, empatie și responsabilitate, iar rezultatele muncii sale o dovedesc cu prisosință, prin sprijinul acordat cetățenilor, pentru siguranța lor. Exemplele pozitive sunt cele îndreaptă societatea în direcția corectă, iar plutonierul Sebastian Ciobanu, prin tot ceea ce face, se prezintă ca un adevărat ,,campion al faptelor bune”, care merită respect și apreciere, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *