Licitație de aproape 2 milioane de euro pentru viitoarea centură a municipiului Botoșani. Pentru ce vor fi cheltuiți banii

O licitație de aproape două milioane de euro a fost lansată pentru viitoarea centură a municipiului Botoșani. Banii vor fi cheltuiți pentru realizarea Studiului de Fezabilitate. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani” a demarat, în această săptămână, procedura de achiziție publică pentru „Servicii de Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Varianta de Ocolire Botoșani – etapa 2”.

Firma care va câștiga licitația va trebui să asigure următoarele servicii și va obține următoarele documente:

  • A. Elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF) a studiilor de teren, a studiilor si analizelor de specialitate, a expertizei tehnice, documentațiilor tehnice în vederea obținerii tuturor avizelor (inclusiv avizele de principiu solicitate prin certificatul de urbanism), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
  • B. Asistență tehnică acordată beneficiarului pentru sustinerea aplicației de finantare;
  • C. Asistența tehnică acordată Beneficiarului/Autorității Contractante pentru procedura de atribuire a proiectării și excuției lucrărilor, fiind inclusă perioada cuprinsa intre momentul initierii pregatirii documentatiei de atribuire si data publicarii anuntului/lor de participareși perioada derularii procedurii/lor de licitații pentru servicii de proiectare, în vederea formulării răspunsurilor la solicitările de clarificare formulate de operatorii economici interesați.

Sursa de finanțare este asigurată prin Programul Operațional de Transport 2021-2027. În data de 19 iulie 2023 a fost semnat Acordul de parteneriat pentru realizarea obiectivului de investiții Varianta de Ocolire Botoșani etapa 2, încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani”. Scopul acordului de parteneriat aferent proiectului Varianta de ocolire Botoșani – etapa 2 este acela de a realiza etapa de pregătire a proiectului în cadrul Programului de Transport 2021-2027.

Valoarea totala estimată SF-ului este de 9.745.000 lei. Ofertele trebuie depuse până pe 7 decembrie 2023.

Aceasta este a doua etapă a viitoarei centuri a Botoșaniului

A doua etapă a centurii Botoșaniului se referă la un tronson care face legătura între zona Lebăda și DN 29 D (Botoșani- Ștefănești), dar și DN 29 (Botoșani- Săveni).

Prima etapă a șoselei de centură, care leagă drumul Botoșani- Suceava de Botoșani- Iași, prin Curtești, are studiul de fezabilitate realizat și urmează să fie lansată în execuție.

Ea va avea o lungime de 10 kilometri și va cuprinde 4 sensuri giratorii, 2 parcări extinse și o a treia bandă pe sensul de mers din dreapta.

Traseul va avea ca repere sensul giratoriu la intrarea din DN 29 Botoșani-Suceava, la kilometrul 7, va străbate extravilanul comunei Curtești – traseu pe care este prevăzut un al doilea sens giratoriu, va continua până la bifurcația cu drumul județean către Vorona și va avea punctul terminus la sensul giratoriu de la Lebăda, cu ieșirea spre Iași.

Astfel, valoarea totală a investiției ajunge la suma de 323,2 milioane lei, respectiv 65,7 milioane euro.

Finanțarea se va face prin Programul Operațional de Transport (POT) 2021-2027.

Trist! A murit un apreciat preot din Botoșani. „A fost un adevărat model de devotament față de credință”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *