Se prelungește valabilitatea cardurilor de energie. Până când vor putea folosi voucherele

Aproximativ 2 milioane de români vor beneficia de cardurile pentru energie și în anul 2024. Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a transmis, joi, pe pagina sa de Facebook, că valabilitatea voucherelor se va prelungi până la 31 martie, anul viitor.

Adrian Câciu a anunțat joi că, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Comisiei Europene, Guvernul a obținut acordul pentru prelungirea valabilității cardurilor de energie până în martie 2024.

„Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal​”, a scris ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene pe rețeaua de socializare.

Voucherele pentru plata facturilor au o valoare de 1.400 de lei și sunt acordate persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţurilor la energie este în valoare nominală de 1.400 lei, şi este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranşe, a câte 700 de lei.

Nu mai puțin de 1,5 milioane de familii au achitat facturi prin cardurile de energie, în valoare totală de 352 milioane lei, au anunțat autoritățile la începutul lunii iunie, potrivit Observatornews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *