Comunicat PSD: Guvernul României susține modernizarea infrastructurii rutiere în mediul rural cu fonduri europene

Senatorul Lucian Trufin anunță deschiderea apelurilor destinate administrațiilor publice locale, pentru două linii de finanțare europeană privind crearea sau modernizarea infrastructurii rutiere de bază în mediul rural (DR-28) și a infrastructurii de acces agricol (DR-27). Proiectele se derulează prin AFIR și vor avea un impact semnificativ asupra accesibilității, dezvoltării economice, calității vieții și durabilității.

Potențialii beneficiari pot depune cererile de finanțare începând de azi, 2 noiembrie 2023, de la ora 09:00, până pe 29 februarie 2024, prin intermediul paginii oficiale a Agenției – www.afir.ro.

Pentru prima sesiune de cereri aferente DR-27 s-au alocat 100.000.000 €, iar pentru intervenția DR-28 sunt disponibili 200.988.235 €. Se pot obține finanțări integral nerambursabile de până la 1 milion de euro.

Modernizarea drumurilor locale și a infrastructurii de acces agricol creează o rețea vitală, asigurând accesul la servicii esențiale, precum educație, alimentație și sănătate. Aceste drumuri bine întreținute nu doar facilitează conexiunile cu piețele, ci și reduc costurile logistice pentru fermieri și întreprinderile rurale, având un impact semnificativ asupra accesului produselor locale pe piață. Acest proces contribuie la creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale, îmbunătățind calitatea vieții și deschizând perspective promițătoare pentru viitor, a declarat senatorul PSD Lucian Trufin.

Senatorul Lucian Trufin îndeamnă autoritățile locale să fructifice aceste oportunități de finanțare europeană și să elaboreze proiecte solide, cu scopul de a accelera modernizarea infrastructurii rutiere în zonele rurale.

Investițiile vor spori atractivitatea tinerilor  în mediul rural, asigurând astfel continuitatea și vitalitatea acestora. Si din acest motiv încurajez autoritățile locale să acceseze această finanțare, care poate fi chiar ultima de acest gen în cadrul exercițiilor financiare alocate cu fonduri din bugetul Uniunii Europene”, a adăugat parlamentarul botoșănean.

Pentru mai multe informații despre măsurile DR-28 și DR-27, cei interesați pot contacta Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) din Botoșani la telefonul 0331 860 286 sau pe e-mail la adresa [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *