Terra Construcţii SRL Botoşani a intrat în insolvența. Un cunoscut lichidator preia administrarea acesteia

Societatea comercială Terra Construcţii SRL Botoşani a intrat în insolvența, iar un cunoscut lichidator a preluat administrarea acesteia. Tribunalul Botoșani decis, marți, declanșarea procedurii insolvenței în cazul firmei Terra Construcții și l-a numit ca administrator judiciar pe Lulu Dascălu, lichidatorul devenit foarte cunoscut după falimentul Termica SA și Apa Grup SA.

Insolvența societății Terra Construcţii SRL Botoşani a fost decisă la cererea administratorilor săi, Lucian Creţu şi Petru Berescu. Această cerere a fost depusă la instanță la scurt timp după ce o firmă, Dai-Nai SRL, a cerut, la rândul ei, insolvența firmei din Botoșani

Solutia pe scurt: Admite cererea debitoarei Terra Construcţii SRL Botoşani, Ia act că, prin încheierea din data de 30.10.2023 s-a dispus conexarea dosarului nr. 2467/40/2023, având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei Terra Construcţii SRL, la cererea creditoarei Dai-Nai SRL, pe care o califică drept cerere de creanţă. În temeiul art. 71 alin. 1 teza I din Legea 85/2014, Dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă a debitoarei Terra Construcţii SRL În temeiul art. 73 rap. la art. 45 lit. d) teza a II -a din Legea 85/2014, Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe CII Dascălu Constantin-Lulu care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu provizoriu de 2.000 lei. În temeiul art. 99 din Legea 85/2014, Dispune ca administratorul judiciar să notifice deschiderea procedurii: debitorului, creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor potrivit art. 74 şi Oficiului Registrului Comerţului. Notificarea va fi publicată, pe cheltuiala averii debitorului, într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Terra Constrrucţii SRL, care deţine fabrica de prelucrare a lemnului de la Cişmea şi care era renumită pentru scările de interior vândute la export, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 14,8 milioane de lei.

Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Finanţelor, societatea botoşăneană a înregistrat, în 2022, o pierdere financiară de 3,3 milioane de lei.

Un cunoscut om de afaceri din Botoșani a devenit cetățean de onoare al comunei Vorona. „A ajuns să fabrice mobilă care ajunge în America și alte țări europene”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *