O cântăreață de muzică populară din Botoșani luptă să supraviețuiască. „E o boală rea care mă face să stau mai mult prin spital decât acasă”

O cântăreață de muzică populară din județul Botoșani are nevoie urgent de sânge. Aceasta a fost lovită de o boală cruntă, după ce în copilărie a avut dificultăți cu anemia. De-a lungul timpului, problemele s-au agravat, aceasta ajungând să facă transfuzii de sânge aproape zilnic. Acum, Georgiana Cadinoiu are mare nevoie de donatori.Tânăra suferă de boala Rendu-Osler, o afecțiune ereditară caracterizată prin mici malformații vasculare diseminate. Pentru tânăra fata nu este nicio altă alternativă în ceea ce privește tratamentul, în afară de transfuziile de sânge și tratamentul simptomatic.

„E o boală rea care mă face să stau mai mult prin spital decât acasă și ma împiedică sa fac multe activități pe care înainte le făceam cu ușurință. După cum bine știți, eu fac transfuzii de sânge foarte dese. Teoretic ar fi trebuit sa fac la 4 săptămâni dar în practica fac la 2 săptămâni cel mult, chiar la mai puțin de 2 săptămâni.

Vin cu marea rugăminte la dumneavoastră, cei care puteți și aveți cum puteți dona sânge pt mine, trebuie doar specificat numele meu. Am grupa de sânge a 2 pozitiv, dar puteți dona orice grupa de sânge. Cei care donati sa îmi scrieți și sa îmi trimiteți poza cu dovada donării fiindca se cere ca și dovada la foaia de observatie, în caz contrar nu se ia în calcul. Fara aceste transfuzii de sânge, din păcate viata se sfârșește f rapid. Practic aceste transfuzii ne țin în viata alături de cei dragi chiar dacă est pt o perioada f scurta. Am avut și astfel de momente când am fost la acel prag dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu sunt aici lângă voi și va cer iar ajutorul. Va rog mult sa îmi fiți și de aceasta data alături”, este apelul Georgianei.

Totul a început din copilărie, de la o simplă anemie.

„Of, povestea mea e lungă. A început din copilărie, cu o simplă anemie, nu știu exact de la ce a pornit, dar aveam mereu sângerări nazale, iar de la vârsta de 10 ani am început să am menstruații lungi și abundente. De la 18 ani am început să fac transfuzii de sânge. La început erau rare, dar de vreo 4 ani au devenit din ce în ce mai dese, mai exact, lunare. Am și foarte multe intervenții chirurgicale. Scad foarte mult și leucocitele, ceea ce face ca organismul să nu aibă putere să lupte împotriva infecțiilor. Recent am intrat și într-o aplazie medulară, leucocitele fiind mai mici de 10 mii, care în mod normal ar trebui să fie între 40-100 de mii“, povestește  Georgiana Cadinoiu.

Un cunoscut om de afaceri din Botoșani a devenit cetățean de onoare al comunei Vorona. „A ajuns să fabrice mobilă care ajunge în America și alte țări europene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *