Mesajul unui cunoscut preot către toți cei care blamează Biserica. „Cei care văd în preot doar un afacerist ahtiat după colecte și taxe…”

Un cunoscut preot a transmis un mesaj către toți cei care blamează Biserica. Prin cuvintele sale, părintele Alexandru Lungu îndeamnă la calm, bunătate și mai ales… toleranță.

„Tinerii care injura, blamează credința noastră, dau dovadă de ateism sunt tot ai noștri. Cei care văd în preot doar un afacerist ahtiat după colecte și taxe, toți care s-au smintit de Biserică și de prezența ei în lume, sunt majoritatea botezați în Biserică. Cred ca atitudinea unui creștin în fața acestor manifestări agresive, lipsite de fair-play uneori, chiar și în fața injuriilor, atacurilor la persoană, un creștin, oricât de aprins ar fi de mărturisirea propriei credințe, nu are voie să-și piardă capul de pe umeri și mai ales să intre în același soi de joc fără reguli, în care să jignească. De altfel nu mai putem fi numiți sarea pământului, aluatul care dospește toată frământătura”, spune preotul.

El spune că un atac poate fi combătut cu o vorbă bună, dar nicidecum cu un alt atac, iar o jignire se combate cu un compliment și un contra argument, se combate cu un argument.

„Trebuie să nu uităm de indemnul Sfântului Pavel din epistola către Corinteni „M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, să mântuiesc pe unii din ei. Fac totul pentru Evanghelie, ca să am și eu parte de ea”. Tinerii sunt părinții de mâine, într-o oarecare măsură cei cu care defilăm pe viitor. Buni sau mai puțini buni, după a noastră părere, toți suntem ai lui Dumnezeu. Dacă vrem să schimbăm ceva trebuie să devenim mai întâi noi lumină, iar într-o zi când vor fi pregătiți, s-ar putea să se aproprie ei de ceea ce astăzi neagă, blamează, jignesc, hulesc. Răbdarea și pacea fac mai mult decât dreptatea și atacul”, mai spune preotul.

FOTO Prima imagine cu Gabriel, copilul de trei ani aruncat de mamă pe geam, după ce a ieșit din spital. Micuțul radiază alături de tatăl său

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *