Doi tineri din Botoșani au dat foc unei case după ce l-au amenințat cu moartea pe proprietar. Vor plăti cu libertatea

Doi tineri din județul Botoșani și-au pierdut mințile și au recurs la un gest pe care probabil îl regretă. Aceștia au dat foc unei case după ce i-au amenințat cu moartea pe proprietari. Cei doi tineri sunt din comuna Hudești (sat Baranca), iar pe 11 și 12 mai, pe fondul unor unor neînțelegeri mai vechi cu un bărbat din comuna Suharău, l-au amenințat pe acesta cu moartea și cu incendierea imobilului în care locuiește.

Ulterior, indivizii. de 30 și, respectiv 24 de ani, au spart geamul locuinței victimei și au stropit cu diluant, după care au dat foc. Noroc că vecinii au observat totul și au intervenit pentru a stinge incendiul înainte ca focul să se extindă la toată casa.

Andrei Dorel Stoian și Alexandru Valentin Stoian au fost condamnaţi, definitiv, în baza unei sentinţe date, vineri, de Curtea de Apel Suceava. Andrei Dorel Stoian a primit o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare, iar Alexandru Valentin Stoian a primit un an şi trei lun i pentru săvârșirea infracțiunii de  distrugere prin incendiere.

Pe timpul procesului, victima acestora şi-a retras plângerea depusă iniţial pentru ameninţare şi nu s-a constituit parte civilă în dosar, astfel încât incendiatorii nu vor trebui să îi plătească daune morale sau materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *