Spital din Botoșani pus să restitutie contravaloarea unor servicii pe care le-a raportat de două ori

Foto: Antena3

Un spital din Botoșani trebuie să restituie Casei de Asigurări de Sănătate contravaloarea unor servicii pe care le-a raportat de două ori. Corpul de control a desfășurat o actiune de control tematica la un  furnizor de servicii medicale spitalicesti și a constatat că s-au raportat servicii medicale  clinice pentru pacienții internați în aceeași perioadă în regim de spitalizare continuă.

Conform normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, atunci când urmare a consultației acordate în ambulatoriul clinic medicul decide internarea pacientului în spitalizare continuă, consultația din ambulatoriu nu se mai raportează.

” Cu bilet din ambulatoriu au raportat și serviciul din clinic, deși au făcut internare continuă. S-a dispus în acest caz  recuperarea  contravalorii serviciilor medicale clinice raportate si validate pentru pacienții internați în aceeași perioadă în regim de spitalizare continuă, fără a fi îndeplinite condiţiile pentru ca asiguraţii să beneficieze de aceste servicii medicale”, arată reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Suma de recuperat este de peste 3.200 lei la care se adauga  dobanzile şi penalitaţile de întârziere calculate până la data  recuperarii.

O nouă decizie a inspectorilor de la Protecția Consumatorilor în cazul magazinului Lidl din Botoșani, care a fost închis marți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *