Cadrele medicale de la Ambulanța Botoșani reacționează după cazul femeii care a murit în urma unui infarct la un priveghi: Noi ne-am făcut treaba! Conducerea IPJ a dispus verificări

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță reacționează după cazul de la Victoria, comuna Hlipiceni, unde o femeie a murit în urma unui infarct la un priveghi iar familia a acuzat cadrele medicale că le-au lăsat mortul în casă.

Ei spun că și-au făcut datoria la fața locului, resuscintând-o timp de 50 minute pe femeia de 48 de ani care a intrat în stop cardiac, iar după ce au anunțat și Poliția au mai stat o oră, timp în care polițiștii nu ajunseseră la caz.

”În momentul în care s-a apelat la 112 pentru acea persoană în stop cardio- respirator, solicitarea s-a dirijat către ambulanța de la punctul de lucru Zlătunoaia, care în acel moment avea un pacient preluat către Botoșani, dar care nu punea probleme medicale și care s-a întreptat la cazul de la Victoria- Hlipiceni. În acest timp a fost direcționat de dispeceratul de la Stația centrală un alt echipaj, care a ajuns în cel mai scurt timp și care a continuat manevrele de de resuscitare preluate de la primul echipaj. S-au făcut 50 minute de resucitare. Ca ambulanță, legea mă obligă să termin resuscitarea după 50 minute și să anunț poliția. Am sunat poliția și am mai stat o oră. Nu puteam să stăm mai mult până vine poliția și să ținem  ambulanța ca să blocăm alte cazuri. Noi ne-am făcut treaba. Ce treabă avem noi cu mortul?”, a declarat un ambulanțier de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean spun că se fac verificări cu privire la modul de intervenție al polițiștilor la cazul respectiv.

FOTO Prima imagine cu Gabriel, copilul de trei ani aruncat de mamă pe geam, după ce a ieșit din spital. Micuțul radiază alături de tatăl său

Echipajul de poliție direcționat  la fața locului se afla la un alt apel, care nu putea fi amânat, respectiv, o faptă de nerespectare a ordinului de protecție, iar deplasarea în locul în care se afla victima decedată a fost inițiată după finalizarea activităților în speța respectivă. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a dispus efectuarea de verificări cu privire la modul de intervenție al polițiștilor la evenimentul semnalat prin S.N.U.A.U 112.”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cazul s-a înregistrat, miercuri seară, la Botoșani. O femeie a mers la priveghi, însă a murit lângă sicriul rudei sale. Cazul s-a întâmplat în localitatea Victoria din comuna Hlipiceni, acolo unde o femeie în vârstă de 48 de ani a făcut infarct în timp ce se afla la căpătâiul rudei sale, o femeie de 90 ani.

Rudele, care au fost martore la întreaga scenă, au sunat de urgență la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță. Cadrele medicale au încercat resuscitarea femeii de 48 de ani, însă botoșăneanca nu a mai putut fi salvată.

Echipajul de ambulanță a plecat în scurt timp, iar familia respectiv a rămas cu două persoane decedate în imobil. Oamenii nu au știut cum să procedeze, mai ales că Poliția nu a fost ajuns la fața locului.

„Am sunat prima oară la Poliție să anunț asta, că ni s-a spus că trebuie să vină apoi medicină legală. Ni s-a spus să sunăm la 112. Am sunat la 112 și ne spunea că nu se aude bine și au închis. Cei de la ambulanță au lăsat certificatul constatator și ne-au lăsat cu mortul în casă, fără să știm ce să facem”, a spus o rudă a celor două persoane, care era nemulțumită de reacție târzie a Poliției în acest caz.

O nouă decizie a inspectorilor de la Protecția Consumatorilor în cazul magazinului Lidl din Botoșani, care a fost închis marți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *