Un tânăr din Botoșani a devenit consilier local în Norvegia

Un tânăr de 21 de ani, din Botoșani, a devenit consilier local în comuna Kvam Herad din Norvegia. Este vorba despre Eusebiu Amanalachioai, student în anul I la The University of Western Norway în Sogndal, care a fost ales consilier local la Primăria din comuna  Kvam Herad după ce a candidat pe listele Partidului Muncitoresc, un partid aflat la guvernare în Norvegia.

Eusebiu a decis să intre în politică atunci când a descoperit că politicienilor locali le pasă de ceea ce el are de spus, potrivit site-ului framtida.no. În această toamnă, la alegeri, el a devenit cel mai tânăr dintre cei  27 de consilieri locali. El a învățat să își spună părerile cu voce tare, a înțeles cum funcționează procesele democratice locale, dar și cum funcționează administrația și ce poate face pentru a îmbunătăți lucrurile.

„Este foarte bine că atât de mulți locuitori, atât tineri, cât și bătrâni, au încredere în mine”, a declarat tânărul pentru sursa citată.

Botoșăneanul este încântat de locul în care trăiește în Norvegia și spune că sunt foarte mulți tineri care pleacă să studieze în alte părți, dar se întorc acasă unde au oportunități pentru a munci, pentru a-și face și întreține familia.

„Este important ca noi, tineri, să ne implicăm înainte de a fi prea târziu. Dacă nu aș fi venit acum, probabil mi-aș fi pierdut interesul pentru politică până la următoarele alegeri”, a spus botoșăneanul.

Tânărul locuiește în Norvegia încă de la vârsta de nouă ani, atunci când a plecat acolo alături de mama sa.

FOTO Prima imagine cu Gabriel, copilul de trei ani aruncat de mamă pe geam, după ce a ieșit din spital. Micuțul radiază alături de tatăl său

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *