Nova Apaserv, pregătită să intervină la avarii și pe timp de iarnă. Prefectul: Sunt foarte multe avarii pe conductele principale, pregătiți proiecte!

Reprezentanții instituțiilor publice din Botoșani au vorbit, joi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural convocată de prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, despre stadiul pregătirii pentru iarna 2023-2024. Directorul societății de apă și canalizare Nova Apaserv, Liviu Ștefan, a declarat, în cadrul întâlnirii, că angajații instituției sunt pregătiți să intervină la eventualele avarii care ar putea să apară în iarna ce urmează.

„Nova Apaserv își ia toate măsurile să fie pregătită pentru asigurarea funcționalității tuturor sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare. Mă refer aici la asigurarea funcționalității stațiilor de tratare, a stațiilor de pompare, a stațiilor de epurare și așa mai departe. Iar dacă ne referim la un subiect nedorit, dar care ne place nu ne place tot apare, la subiectul avariilor, aici avem ne pregătim în mod special să asigurăm personalul de intervenție, condiții, mă refer la echipamente de lucru, echipamente de intervenție adecvate sezonului astfel încât intervențiile noastre să minimalizeze timpul de punere în funcțiune”, a spus Liviu Ștefan.

La rândul său, prefectul Sorin Cornilă a adus în discuție necesitatea modernizării acestor conducte de alimentare cu apă și a solicitat ca la nivelul societății să fie realizate proiecte în acest sens.

„Vă rog să aveți în atenție toate problemele care țin de Nova Apaserv, știți foarte bine că sunt foarte multe avarii pe conductele principale, pregătiți proiecte, pregătiți-vă ca să încercați să schimbăm aceste conducte că văd că sunt din ce în ce mai dese. Am și eu foarte multe petiții”, a spus prefectul.

Caz cutremurător la Botoșani! O femeie a mers la priveghi, însă a murit lângă sicriul rudei sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *