Investiții de aproape 3,5 milioane de lei într-un renumit conac din Botoșani. Ce va funcționa în clădirea monument istoric!

Investiții de aproape 3,5 milioane de lei vor fi făcute, în perioada următoare, într-un renumit conac din județul Botoșani. Este vorba de Conacul Ion Pillat din localitatea Miorcani, care se află în proprietatea Arhiepiscopiei Iașilor.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe au anunțat că în imobilul monument istoric de la Botoșani va funcționa o unitate socială, respectiv un centru de zi pentru persoane vârstnice.

De altfel, Arhiepiscopia Iașilor a demarat procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unei firme de construcții care să amenajeze clădirea.

„Contractul are ca obiectiv consolidarea, reabilitarea și refuncționalizarea clădirii monument istoric – Conacul Ion Pillat, în vederea înființării unui centru social de zi destinat personelor vârstnice în regiunea Nord-Est”, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei.

Prin proiect se vor efectua lucrări de restaurare la clădirea monument istoric – Conacul Ion Pillat (cod BT-II-m-B-01998). Lucrările de construcție vor consta în: Reabilitarea și refuncționalizarea clădirii monument istoric – Conacul Ion Pillat prin crearea de spații specifice unui centru social de zi pentru persoane vârstnice: spații destinate evenimentelor culturale – sala multifuncțională și biblioteca / sala Ion Pillat, cabinet medical, cabinet consiliere, cabinet kinetoterapie, vestiare, grupuri sanitare împărțite pe sexe, conformate și pentru persoane cu dizabilitați. Sunt prevăzute și spații complementare: administrație, grup sanitar personal, depozit deșeuri medicale, centrală termică.

Data limită de depunere a ofertelor din partea firmelor de construcție este 7 noiembrie 2023. Lucrările vor dura 12 luni și sunt estimate la  3.414.426 lei.

Suspendarea medicului Mariana Pitrop a expirat. Ce decizie a luat doctoriţa suspectată de moartea Alexandrei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *