A pipăit o adolescentă în baia unui restaurant din Botoşani. Agresorul va plăti scump pentru asta

Un tânăr, în vârstă de 24 ani, din judeţul Botoşani, a fost condamnat, miercuri, definitiv, la trei ani de închisoare cu executare, după ce a de a agresat sexual o fată de 14 ani în toaleta unui restaurant.

Cazul s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an, iar agresorul, Florin Costinel Hopu, a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. Iniţial, Judecătoria Botoşani a decis condamnarea tânărului la patru ani şi nouă luni de închisoare, însă instanţa de la Suceava a dispus reducerea pedepsei.

Botoşăneanul a fost, de asemenea, obligat la plata unor daune morale de 10.000 de lei către victimă şi a primit interdicţia ca, timp de cinci ani după ce va ieşi din închisoare, să se apropie la mai puţin de 50 de metri de fată.

Cazul s-a întâmplat, pe 27 ianuarie, în localitatea Trușești. Fata, în vârstă de 14 ani, a intrat în restaurant, unde l-a întâlnit pe agresor. Cei doi au schimbat câteva cuvinte, după care i-a spus fetei că vrea să vorbească cu ea și a chemat-o la baie.

Acolo, individul a început să o pipăie, iar fata, speriată că ar putea violată, a început să țipe. Ea a fugit din restaurant și în drum spre casă a întâlnit un cunoscut căruia i-a povestit cele întâmplate. Cunoscutul a sunat la 112 sesizând poliția.

Tânărul Florin Costin Hopu a fost reținut de polițiști pe 28 ianuarie, iar pe 29 ianuarie a ajuns în fața magistraților Judecătoriei Botoșani, de la care a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot la Trușești, pe 31 decembrie 2022 a avut loc și o crimă a cărei victimă este, de asemenea, o fată de 14 ani. Atunci, agresorul, un tânăr de 21 de ani, a urmărit-o pe adolescentă, care mergea cu uratul alături de fratele ei, și a înjunghiat-o cu peste 20 de lovituri de cuțit.

 

Citeşte şi: Caz cutremurător la Botoșani! O femeie a mers la priveghi, însă a murit lângă sicriul rudei sale
Suspendarea medicului Mariana Pitrop a expirat. Ce decizie a luat doctoriţa suspectată de moartea Alexandrei!

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală admite apelul declarat de inculpatul Hopu Florin Costinel împotriva sentinţei penale nr. 1206 din 07.09.2023 a Judecătoriei Botoşani. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, în rejudecare: Reduce cuantumul pedepsei la care a fost condamnat inculpatul Hopu Florin Costinel pentru săvâr?irea infrac?iunii de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. c) Codul penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, de la 4 ani ?i 9 luni la 3 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt în contradicţie cu prezenta decizie. În temeiul art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală încetează de drept măsura preventivă a controlului judiciar sub imperiul căreia se află inculpatul Hopu Florin Costinel în acest dosar. În baza art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Codul de procedură penală, suma de 510 lei, reprezentând onorariul pentru avocat Pascariu Liana Toedora, desemnată din oficiu pentru persoana vătămată minoră Anonimizat 1, se înaintează din fondul Ministerului Justiţiei în fondul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată astăzi, 25 octombrie 2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  1452/2023  25.10.2023.

Caz cutremurător la Botoșani! O femeie a mers la priveghi, însă a murit lângă sicriul rudei sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *