FOTO Copii învățați să salveze vieți! 150 de elevi de la Colegiul Mihai Eminescu Botoșani au luat lecții de cum se acordă primul-ajutor

Peste 150 de elevi au participat, marți, la o lecție de acordare de prim-ajutor medical, organizată de Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Aceasta a fost coordonată de directorul colegiului, Cristina Chiriac, de directorul adjunct, Ștefan Oltean, și profesorul Andreea Suceveanu, în parteneriat cu Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Botoșani și Școala Postliceală FEG Botoșani, reprezentată de Relu Chiriac, profesor și angajat la Dispeceratul de Urgență al SJA Botoșani cu funcția de asistent medical licențiat, împreună cu managerul SJA, Eduard Gurău.

Un atac cardio-respirator și o obstrucție a căilor respiratorii superioare cu un corp străin au alertat cadrele didactice și elevii care au simulat toți pașii care trebuie urmați pentru acordarea primului-ajutor.

Copiii prezenți în sala de sport au ascultat cu atenție informațiile cu privire la acțiunile care pot salva viața unui om. Mai mult decât atât, membrii SJA le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care se află în una dintre situațiile precedente și despre modul de utilizare al unui defibrilator automat. Pe rând, au probat tehnicile învățate pe manechine și au testat manevra Heimlich.

De asemenea, echipa SJA le-a explicat elevilor claselor a IX-a, a X-a și a XI-a efectul nociv al consumului de droguri, impactul administrării substanțelor psihotrope asupra organismului și urmările devastatoare pe care acestea le produc.

Activitatea a fost organizată în cadrul programului ”Școala altfel”.

Tragedie la Botoşani! O tânără de 35 de ani a fost găsită moartă în casă. Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *