Valul de aer tropical aduce temperaturi specifice lunii iulie. Cât va mai dura vremea caldă

Valul de aer tropical care a venit din nordul Africii, a traversat rapid spaţiul geografic al Mării Mediterane, spre sud-estul Europei, ne-a adus temperaturi ridicate, specifice lunii iulie.

Meteorologul Silviu Grigore spune că ne vom mai bucura de vremea caldă în prima jumătate a săptămânii viitoare, apoi temperaturile vor începe uşor să scadă spre sfârşitul de săptămână, dar nu vor ajunge la cele normale pentru această perioadă.

Pe de altă parte, însă, trebuie să acordăm atenţie şi secetei, un fenomen extins în părţile de est şi sud ale României, context în care ne gândim şi la precipitaţii. Ele vor fi foarte puţine până la juătatea săptămânii viitoare. A doua parte a săptămânii vine cu ceva mai multe precipitatii.

Din punct de vedere termic, temperaturile rămân peste cele normale până la finalul săptămânii, dar nu vor mai ajunge la 30 de grade.

În weekendul 21-22 octombrie, temperaturile de la noi din ţară au fost specifice lunii iulie. Cele 32-33 de grade din Câmpia Română s-au resimţit chiar şi de 35 de grade. De duminică, temperaturile încep să scadă uşor, cele mai mari valori se vor înregistra tot în Dobrogea, în Câmpia Română, de 31-32 de grade. Luni, marţi, se vor înregistra temperaturi de 28 de grade, miercuri cresc puţin, urmând să scadă din nou începând de miercuri, informează RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *