FOTO Sute de credincioși au participat la sfințirea bisericii de la Suharău. ÎPS Teofan i-a binecuvântat pe toți cei prezenți

Sute de credincioși au participat, duminică,  la sfințirea bisericii de la Suharău, fiind binecuvântați de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan. Înaltul ierarh a oficiat slujba de sfințire a noii biserici din parohia cu hramurile Înălțarea Domnului și Sfântul Apostol Andrei, din Suharău. După slujba de sfințire, credincioșii au așteptat să treacă prin sfântul altar alături de întreaga familie.

De la ora 16.30, IPS Teofan este așteptat în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Broscăuți. De asemenea, mitropolitul va participa la cea de a IX-a ediție a Concursului Interjudețean de bătut toaca „Răsună toaca la Smârdan”, unde s-au înscris 81 de copii și tineri.

Îmbrăcați în straie de sărbătoare, costume populare specifice zonei din care provin, aceștia se vor întrece în bătut toaca. Vor participa copiii din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” Smârdan, dar și din Parohia „Sfântul Gheorghe “Ionășeni, Vârfu Câmpului, Parohia „Adormirea Macii Domnului” Dumbrăveni, județul Suceava și Parohia „Sfânta Pulheria” Pârcovaci, Hârlău, județul Iași.

foto: Marius Honceriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *