Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, sfințește, astăzi, o biserică din județul Botoșani

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, va fi prezent, duminică, 22 octombrie, în județul Botoșani. Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va săvârși slujba de sfințire a noii biserici din parohia cu hramurile Înălțarea Domnului și Sfântul Apostol Andrei, din Suharău. El va fi întâmpinat la ora 7.30, iar slujba de sfințire a bisericii va începe la 8.00, urmând ca la ora 9.00 să aibă loc Sfânta Liturghie.

De la ora 16.30, IPS Teofan este așteptat în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Broscăuți. De asemenea, mitropolitul va participa la cea de a IX-a ediție a Concursului Interjudețean de bătut toaca „Răsună toaca la Smârdan”, unde s-au înscris 81 de copii și tineri.

Îmbrăcați în straie de sărbătoare, costume populare specifice zonei din care provin, aceștia se vor întrece în bătut toaca. Vor participa copiii din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” Smârdan, dar și din Parohia „Sfântul Gheorghe „Ionășeni, Vârfu Câmpului, Parohia „Adormirea Macii Domnului” Dumbrăveni, județul Suceava și Parohia „Sfânta Pulheria” Pârcovaci, Hârlău, județul Iași.

FOTO Doi tineri din Botoșani, cu un proiect inedit la NASA International Space Apps Challenge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *