VIDEO Cum arată o celulă din Penitenciarul Botoșani. Un interlop închis se plânge de condițiile de detenție

Un deținut din Penitenciarul Botoșani s-a plâns de condițiile din pușcărie. El a filmat o celulă din unitatea de detenție, iar imaginile au fost făcute publice pe TikTok. Alexandru Huțuleac, interlopul închis după ce a nenorocit cu o sabie un polițist, a arătat „condițiile europene din penitenciar”.

Este vorba despre o celulă cu șase paturi, dar condamnatul a arătat că pe jos este ciment, saltelele nu sunt de calitate, iar la baie era mucegai. Cu toate acestea, deținuții aveau un televizor la care puteau urmări diferite posturi de televiziune și se pare că au la dispoziție și telefoane din moment ce acesta a reușit să filmeze interiorul celulei.

Imaginile au fost puse pe contul de TikTok al interlopului acum câteva zile.

„condiții europene”din penitenciarul Botoșani !!! (lagăr de dezumanizare și exterminare) ploșnițe, mucegai, rugină mâncare necomestibilă și apă nepotabilă”, s-a plâns Huțuleac.

Tribunalul Botoșani l-a condamnat pe inculpatul Alexandru Huțuleac zis „Duțu”, din municipiul Rădăuți, la 17 ani de închisoare pentru ultraj în forma tentativei de omor și trafic de droguri.

A nenorocit pe viață un polițist

„La data de 5 decembrie 2017, inculpatul Alexandru Huţuleac a lovit cu o sabie, în zona cranio – cerebrală precum şi în zona braţului stâng, o persoană vătămată, lucrător de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, aflată în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, cu prilejul pătrunderii în locuinţa inculpatului, în vederea efectuării percheziţiei domiciliare, începând cu ora 06.00., cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală şi de a împiedica efectuarea percheziţiei domiciliare în cauză. În urma loviturii aplicate de către inculpat, persoana vătămată a suferit un traumatism cranio – cerebral soldat cu plagă cranio-cerebrală fronto – parietală dreaptă cu interesarea etajului anterior al bazei craniului, contuzie şi dilacerare  fronto-parietală dreaptă, fractură complexă bază de craniu, hemoragie subarahnoidiană margine, cort şi interemisferic, edem cerebral difuz, hemosinus frontal drept şi etmoidosfenoidal, plagă tăiată faţa anteroexternă cot stâng suturată, soldată cu leziune moderat severă de nerv ulnar, plăgi contuze liniare faţa anterolaterală antebraţ drept, hematom regiunea anterolaterală 1/3 mijlocie gambă stângă, echimoze şi excoriaţii, pentru care a necesitat 100 – 110 zile de îngrijiri medicale şi care au fost de natură a-i  pune în primejdie viaţa”, precizau anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *