Gabriel, băiețelul din Botoșani aruncat de mamă pe geam, s-a întors acasă. Anunțul făcut de ministrul Familiei

Gabriel, băiețelul din Botoșani aruncat de mamă pe geam, s-a întors acasă, potrivit unui anunț făcut de ministrul Familiei, Natalia Intotero, la Puterea Știrilor. Potrivit Nataliei Intotero, Gabriel, de trei ani, este acum în grija tatălui după ce a stat în spitale din Iași și București. Chiar dacă medicii erau rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire, copilul a luptat să trăiască, iar acum băiatul este bine.

În continuare, băiatul discută cu psihologi, iar starea sa de sănătate este ținută sub observație.

„Cu toții am rămas așa înmărmuriți în urmă cu câteva luni, când am văzut o știre despre o mamă care a făcut o formă de depresie și și-a aruncat copiii de la etaj, încercând apoi să-și ia viața și ea. Din păcate, unul dintre copii a decedat, cel mai mic, și Gabriel a supraviețuit printr-o minune de la Dumnezeu, și bineînțeles prin mâna medicilor care l-au îngrijit. A fost o perioadă destul de îndelungată în comă la Iași, a fost la două spitale, am fost de două ori și l-am vizitat, am avut discuții cu tatăl acestuia, apoi a venit aici în București. La început ne spuneau medicii că sunt șanse foarte mici ca acest copil să scape.

Acum Gabriel este în grija tatălui și în cursul zilei de sâmbătă s-au întors acasă, la Botoșani. Desigur, este în evidența Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului, necesită întâlniri în prezența tatălui, discuții cu psihologi și în egală măsură o verificare periodică a stării de sănătate pentru că, totuși, au fost operații mai multe, dar e bine când totul se termină cu bine”, a declarat ministrul Familiei, Natalia Intotero, la Puterea Știrilor.

Mama, trimisă în judecată

Mama din judeţul Botoşani care, pe 20 august, şi-a aruncat copiii pe geam a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Lorela Babii va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de „violență în familie sub forma omorului” și „violență în familie sub forma tentativei de omor” , după ce unul copii săi a murit, iar altul a supravieţuit şi se află în spital.

Ea şi-a aruncat băieţeii de la etajul al II-lea al Hotelului Tineret. Tânăra de 23 de ani, din localitatea Albeşti, aflată în arest preventiv, a recurs la gestul înfiorător pentru a se răzbuna pe soţul său.

„S-a reţinut că, în data de 20 august 2023, în jurul orei 23.30, inculpata a aruncat în gol pe cei doi copii minori ai săi, în vârstă de 1, respectiv 2 ani, de la etajul al doilea al unui hotel din mun. Botoșani; în urma impactului cu solul, copilul în vârstă de 1 an a suferit leziuni incompatibile cu viața, iar copilul în vârstă de 2 ani a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus în primejdie viața„, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *